Ο Ολυμπιακός στην ώρα της αλήθειας...

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται ίσως στην πιο κακή φάση της τελευταίας δεκαετίας και πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να αφήσουν πίσω ότι κάνει κακό στην ομάδα και χαράσσοντας μια γραμμή να κοιτούν μόνο μπροστά...

Ο Ολυμπιακός στην ώρα της αλήθειας...

Δεν είναι μυστικό ότι ο τελευταίος χρόνος έχει φέρει πολλά και σημαντικά προβλήματα στον Ολυμπιακό, μια ομάδα που από απόλυτη πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη, αρχίζει να αποδέχεται τον ρόλο του... κομπάρσου, κάτι που δε συνάδει καθόλου με τη σύγχρονη ιστορία της.

Οι Πειραιώτες δεν έχουν συνηθίσει το κοινό τους σε τέτοιες καταστάσεις και είναι φυσιολογικό η φετινή εκκίνηση στην Euroleague να έχει προβληματίσει και την ίδια την ομάδα (διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες) αλλά και τους οπαδούς της!

Κάθε πέρυσι και καλύτερα!

Το ρητό αυτό ανήκει στο σοφό λαό και στην περίπτωση του Ολυμπιακού ταιριάζει 1000%. Πέρυσι π.χ. τέτοια εποχή η ομάδα «πετούσε» και πολλοί βιαστήκαμε να γράψουμε ότι η εποχή Μπλατ στους «ερυθρόλευκους» είχε ξεκινήσει ιδανικά. Που να φανταζόμασταν το τι θα ακολουθούσε και το πόσο εύκολα ο Ολυμπιακός που έμοιαζε με «απόρθητο φρούριο» θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος...

Τα αίτια της κατρακύλας λίγο - πολύ τα γνωρίζουμε όλοι και είναι πολλά και ποικίλα. Από το ηχητικό μήνυμα που «έσπασε» τα στεγανά στα αποδυτήρια της ομάδας, μέχρι τα οικονομικά προβλήματα που προήλθαν από τη δικαστική διαμάχη των προέδρων με τον πατέρα τους, τα πάντα λειτούργησαν σαν ένα «γκάζι» σε ένα φορτηγό που είχε σπασμένα φρένα και κατέβαινε τις κατηφόρες χωρίς να μπορεί να σταματήσει πουθενά.

Πλέον όμως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και άπαντες θα πρέπει να θέσουν εαυτούς προ των ευθυνών τους προκειμένου να μπει ένα φρένο σε όλη αυτή την «παράνοια» και η ομάδα να μπορέσει επιτέλους να «ανασάνει» και να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο ξανά.

Ευθύνη έχουν όλοι

Διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες, δημοσιογράφοι, ακόμα και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Η διοίκηση δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη της, αυτό τουλάχιστον δείχνει η απόκτηση των Ριντ και Ροτσέστι, αλλά και η απομάκρυνση του Ντέιβιντ Μπλατ πριν από δύο εβδομάδες.

Πλέον τη «μπαγκέτα» κρατάει ο Κεστούτις Κεμζούρα, όμως αν τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχιστούν δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση αν αντικατασταθεί κι αυτός και πιάσει «λιμάνι» ο παλιός γνώριμος Μίλαν Τόμιτς!

Οι παίκτες ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν, να υπερβάλλουν εαυτούς και να βάλουν αν θέλετε «πλάτη» ώστε να στηρίξουν ακόμα περισσότερο όχι μόνο τον σύλλογο που εκπροσωπούν, αλλά και τους ίδιους τους τους εαυτούς!

Οι φίλαθλοι θα πρέπει τώρα να δώσουν στους παίκτες την ώθηση που χρειάζονται προκειμένου να οι τελευταίοι να πάρουν τα πάνω τους και να αφήσουν για λίγο στην άκρη τα hastag που αφορούν τα όσα συμβαίνουν εντός συνόρων. Ο Ολυμπιακός δίνει έναν αγώνα στο παρασκήνιο προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση στο ταλαίπωρο ελληνικό μπάσκετ, όμως ο πραγματικός αγώνας είναι στην Ευρώπη, εκεί όπου ο σύλλογος οφείλει να παλεύει πάντα για την κορυφή.

Άφησα τελευταίους τους δημοσιογράφους. Κάπου παρασυρθήκαμε κι εμείς πέρυσι με όλα αυτά που συνέβησαν και ίσως να αποπροσανατολιστήκαμε. Η ομάδα έχει πολλά αγωνιστικά θέματα τα οποία τα έχουμε καταγράψει πολλάκις, όμως κάποιοι από εμάς ασχοληθήκαμε περισσότερο με την Basket League παρά με την Euroleague. Και καλώς ή κακώς ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα δεν έχει υποχρεώσεις, οπότε δεν θα πρέπει να μας απασχολεί καθόλου το τι συμβαίνει εντός συνόρων και θα πρέπει άπαντες να εστιάσουμε στο πως θα γίνει πιο ανταγωνιστικός εκεί που παίζεται το πραγματικό μπάσκετ. Επιπλέον ίσως κάποιοι να «χαϊδέψαμε αυτιά» περισσότερο απ' ότι πρέπει.

Την ώρα που φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα κάποιοι περιμέναμε ότι αυτά που υποστήριζε ο Ντέιβιντ Μπλατ, - ότι δηλαδή οι παίκτες δεν είχαν κάνει πολλές προπονήσεις μαζί στην προετοιμασία και για αυτό η ομάδα παρουσίαζε σημάδια διάλυσης- ήταν και η πραγματικότητα. Όμως κακά τα ψέματα η μοναδική αλήθεια είναι ότι κάποιες επιλογές παικτών ήταν τουλάχιστον τραγικές και ότι όσο και να θέλεις ένα μικρό «γαϊδουράκι» δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άλογο ιπποδρομίας.

Συμπερασματικά, έχει φτάσει η στιγμή που άπαντες που ασχολούνται με τον Οργανισμό που λέγεται μπασκετικός Ολυμπιακός πρέπει να σκεφτούν τι πρέπει να γίνει με το καλό του συλλόγου. Η διοίκηση όπως έγραψα και παραπάνω δείχνει να το κάνει με τις προσθήκες των Ροτσέστι και Ριντ. Ο Κεμζούρα ψάχνει τον τρόπο που θα δώσει στην ομάδα την ώθηση που χρειάζεται.

Ας σκεφτούν και οι παίκτες πως θα βρουν το... boost που χρειάζονται προκειμένου να επανέλθουν στα γνωστά τους επίπεδα, ας γεμίζει συνεχώς και περισσότερο το ΣΕΦ και ας ασκείται και λίγη κριτική παραπάνω, αρκεί φυσικά να είναι καλοπροαίρετη.

Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται στην ώρα της αλήθειας. Δεν είναι τηλεπαιχνίδι αυτό στο οποίο συμμετέχει, αλλά σκέτο παιχνίδι. Ας βρουν όλοι μαζί τον τρόπο να αρχίσουν να το απολαμβάνουν και όχι να προκαλεί νεύρα σε όσους περιστρέφονται γύρω από το μεγαλείο του Ολυμπιακού.