Ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγές ... χθες

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη του ήττα σε τέσσερις αγώνες στην Euroleague και πλέον ο κίνδυνος να χαθεί η χρονιά από πολύ νωρίς είναι κάτι παραπάνω από ορατός. 

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγές ... χθες

Δεν μας έχουν συνηθίσει οι «ερυθρόλευκοι» σε τόσο άσχημες εκκινήσεις στην Euroleague. Τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες είχε να κάνει η ομάδα του Πειραιά από το 2013, όταν τελικά κατέκτησε και την Euroleague με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο της, όμως φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική.

Οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού «φωνάζουν» ότι το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση και άμεσα. Τόσο ο γκαρντ που θα έρθει, όσο και ο ψηλός θα έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους και θα πρέπει να αφομοιώσουν άμεσα τα «θέλω» του Κεμζούρα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να μη χάσουν οριστικά το τρένο των play offs.

Μπασκόνια-Ολυμπιακός 82-66: Ίδια γεύση και τρίτη ήττα σε 4 ματς

Όσο τραγικό κι αν ακούγεται αυτό Οκτώβριο μήνα, άλλο τόσο αλήθεια είναι. Ο Ολυμπιακός έτσι όπως είναι δομημένος τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν έχει καμία τύχη να κυνηγήσει κάτι καλό στη διοργάνωση.

Το ρόστερ έχει τρομερά κενά και κάποιες επιλογές του Μπλατ δείχνουν να μην μπρούν σε καμία περίπτωση να βοηθήσουν. Αντίθετα, τα όσα παρουσιάζουν κάποιοι στο παρκέ είναι για ομάδες πολύ κατώτερου επιπέδου.

Αυτό πολλοί το φώναζαν από το καλοκαίρι κιόλας, όταν κάποιοι από εμάς γράφαμε ότι χρειάζεται υπομονή και χρόνος προκειμένου να «δέσει» η ομάδα. Τελικά όσοι υποστήριζαν το πρώτο σενάριο δικαιώνονται πανηγυρικά.

Η ομάδα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή είναι στη χειρότερη φάση της δεκαετίας που διανύουμε. Ένα σύνολο παικτών χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο όλων; Ότι πολλοί οπαδοί πλέον βλέπουν αυτή την ομάδα και δεν πιστεύουν στις νίκες.

Ο σύλλογος που στο πρόσφατο παρελθόν μας έδινε μαθήματα ζωής να μην τα παρατάμε ποτέ και να κυνηγάμε το απίθανο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έχει μετατραπεί σε μια ομάδα η οποία μόλις βρει τα σκούρα δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί τις αναποδιές και χάνει με τα χέρια κάτω.

Τραγικά ποσοστά σε επίθεση, τα ριμπάουντ τείνουν να γίνουν άγνωστη λέξη ενώ πολλές επιλογές των παικτών δείχνουν τη σύγχυση που επικρατεί στην ομάδα.

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για να... τελειώσουμε τη φετινή σεζόν, όμως με τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής μόνο προβληματισμένοι πρέπει να είμαστε. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρία εύκολα παιχνίδια πριν την Μπασκόνια και κατάφερε να ηττηθεί από την Βιλερμπάν και την Ζενίτ. Πως μπορεί να είναι κάποιος αισιόδοξος για τη συνέχεια;

Πως μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι αυτή η ομάδα θα μπορέσει να πάρει νίκες απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να «ρεφάρει» τα στραπάτσα που αναφέραμε παραπάνω;

Η απάντηση είναι μια. Να γίνουν οι όποιες αλλαγές... χθες κιόλας και να πάρει η ομάδα την ενέργεια που της λείπει. Αν και με την εικόνα που βλέπουμε φέτος αυτό το σενάριο είναι πολύ ακραίο, ας ελπίσουμε σε κάποιο θαύμα. Άλλωστε αυτή η ομάδα έχει κάνει πολλά στο παρελθόν. Γιατί να μην το κάνει και φέτος;