Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Εκεί που πέρυσι είχαν δημιουργηθεί οι μεγάλες προσδοκίες...

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη χώρα των Βάσκων απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχει δημιουργήσει ένα από τα «κλάσικο» της Euroleague. 

Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Εκεί που πέρυσι είχαν δημιουργηθεί οι μεγάλες προσδοκίες...

Μπασκόνια - Ολυμπιακός έχει το αποψινό μενού. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν το διπλό σε μια δύσκολη έδρα η οποία ωστόσο έχει προσφέρει μεγάλες βραδιές στους φίλους της ομάδας του Πειραιά.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε πάρει μια σπουδαία νίκη στην έδρα της αποψινής του αντιπάλου. Η Μπασκόνια τον υποδέχτηκε την δεύτερη αγωνιστική, σε ένα ματς που ήταν ιδιαίτερο αφού οι Βάσκοι είχαν τεράστιες βλέψεις επειδή θα διοργάνωναν το Final Fout της διοργάνωσης.

Τελικά οι παίκτες του Μπλατ που μια εβδομάδα πριν είχαν κάνει διπλό στην έδρα της Χίμκι, έφυγαν νικητές και από την Ισπανία με σκορ 85-80 και είχαν δημιουργήσει πολύ μεγάλες προσδοκίες στους φίλους τους. Μιλουτίνοφ και Σπανούλης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα, ενώ πέντε παίκτες της ομάδας του Πειραιά είχαν τελειώσει το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.

Φέτος, το σκηνικό είναι διαφορετικό για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είχαν αρκετά εύκολο πρόγραμμα, όμως κατάφεραν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές να ηττηθούν από την Βιλερμπάν και την Ζενίτ σε Γαλλία και Πειραιά αντίστοιχα, ενώ η μοναδική τους νίκη είναι κόντρα στη Βαλένθια.

Άπαντες βλέπουν τον αγώνα αυτό ως μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Το αν θα καταφέρουν να την κάνουν, θα την ξέρουμε απόψε το βράδυ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 22.00, θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 2 HD, ενώ διαιτητές θα είναι ο Κροάτης Νταμίρ Γιαβόρ, ο Γάλλος Μεντί Ντιφαλά και ο Ιταλός Μικέλε Ρόσι.