Καλάθης: «Λάθος να περιμένουμε ότι θα μας βοηθήσουν οι διαιτητές»

Ο Νι Καλάθης βλέπει από άλλη οπτική γωνιά το θέμα της διαιτησία ενόψει του τέταρτου ματς με τη Ρέαλ.

Καλάθης: «Λάθος να περιμένουμε ότι θα μας βοηθήσουν οι διαιτητές»

Μόνο απογοητευμένος δεν φάνηκε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετά την ήττα της Τετάρτης στην Ισπανία από την Ρεάλ Μαδρίτης. Σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν έχουμε απογοητευτεί... Θα μπούμε για να φέρουμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ... Από εμάς εξαρτάται και μόνο!»

Και συνέχισε: «Πρέπει να μπούμε μέσα με τη σωστή νοοτροπία, ξέρουμε ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε».

Ο Καλάθης είπε ακόμη:

Για ενδεχόμενη απογοήτευση: «Όχι, δεν έχουμε απογοητευτεί. Κι ούτε νιώθουμε ότι μας έχει πάρει από κάτω. Έτσι είναι το μπάσκετ. Και σίγουρα έχουμε την ομάδα να παίξει την Παρασκευή και να νικήσει. Θα δούμε το ματς στο βίντεο και ειδικά όσα δεν κάναμε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί τα σκατ...αμε. ».

Για τις προϋποθέσεις της νίκης: «Εμείς γνωρίζουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε. Αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε, τότε το παιχνίδι της Παρασκευής θα το κερδίσουμε. Θα ξεκουραστούμε λίγες ώρες, θα προπονηθούμε και θα μπούμε στο γήπεδο για να φέρουμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ»

Για το μεγάλο σουτ του Κάρολ: «Σίγουρα ήταν πολύ μεγάλο το σουτ. Τους έφερε μπροστά με πέντε πόντους, αλλά εμείς πρέπει να σκεφτούμε τη δική μας ομάδα. Τι θα κάνουμε από το πρώτο μέχρι και το τέταρτο δεκάλεπτο. Σίγουρα θα γίνουν και λάθη, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να τα περιορίσουμε στο ελάχιστο».

Για τις αντοχές του: «Αυτό κάνω. Παίζω μπάσκετ. Θα είμαι πανέτοιμος την Παρασκευή. Όμως, είναι ομαδική δουλειά. Και ξέρω ότι και οι συμπαίκτες μου θα είναι έτοιμοι. Έχουμε 12 παιδιά που θα είναι έτοιμοι για να παλέψουν και να νικήσουν» ενώ είπε ότι δεν πρέπει να απογοητεύεται ο κόσμος μετά από αυτήν την ήττα»

Για τη διαιτησία: «Δεν είναι δουλειά μου να μιλήσω για τους διαιτητές. Ως ομάδα μπορούμε να τους νικήσουμε. Από εμάς εξαρτάται. Θα είναι λάθος να έχουμε νοοτροπία ότι θα μας βοηθήσουν οι διαιτητές εκτός έδρας. Ξαναλέω. Από εμάς εξαρτάται και μόνο!»