Από τον απόλυτο μηδενισμό στην αποθέωση, μια εβδομάδα δρόμος...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (18/10) τη Ζενίτ μια εβδομάδα μετά τη μεγαλειώδη νίκη του επί της Βαλένθια. Τι πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι». 

Από τον απόλυτο μηδενισμό στην αποθέωση, μια εβδομάδα δρόμος...

Ο τίτλος του κειμένου που διαβάζετε μπορεί να αποτυπώσει άριστα τα όσα συνέβησαν στον Ολυμπιακό από την πρεμιέρα του στην Euroleague και την ήττα από την Βιλερμπάν μέχρι τη μεγαλειώδη νίκη του επί της Βαλένθια τη δεύτερη αγωνιστική...

Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το διάστημα έδωσαν τα «κλειδιά» της ομάδας στον Κεστούτις Κεμζούρα αφού ο Ντέιβιντ Μπλατ ειδοποιήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του. Ως δια μαγείας οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφάνισαν λίγες μέρες μετά ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχαν συνηθίσει τους οπαδούς τους από τα μέσα της περσινής σεζόν.

Πολλά πρόσωπα φυσικά έχουν αλλάξει, όμως η εικόνα του Ολυμπιακού παρέμεινε ίδια με τον Μπλατ στην άκρη του πάγκου. Μια εβδομάδα πριν ωστόσο, στο παρκέ του ΣΕΦ εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός που τα τελευταία χρόνια έδινε μόνο χαρές στους οπαδούς του.

Το ζητούμενο πλέον για τους Πειραιώτες είναι να εμφανιστούν το ίδιο αποφασιστικοί και στις επόμενες αγωνιστικές, αρχής γενομένης από τον αγώνα κόντρα στη Ζενίτ. Οι αθλητές του Κεμζούρα δεν θα πρέπει να παρασυρθούν από την προηγούμενη εμφάνιση και να μπουν στο γήπεδο με τη... μύτη ψηλά, αφού ναι μεν η Ζενίτ είναι μια ομάδα χωρίς καθόλου εμπειρία, όμως αυτοί οι σύλλογοι είναι που κάνουν τις «ζημιές» στις ομάδες που έχουν στόχους στη διοργάνωση, αφού σε περίπτωση ήττας η διοργάνωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από όσο είναι.

Για τον λόγο αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με σεμνότητα και ταπεινότητα. Θα πρέπει για μια ακόμα φορά να μπουν με αυτοπεποίθηση και διάθεση να «μασάνε σίδερα». Να μην δώσουν την εντύπωση στους Ρώσους ότι μπορούν να πάρουν κάτι θετικό από αυτό το ματς.

Εφόσον συμβούν όλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αντίθετα, θα έχει την ευκαιρία να δώσει μια ακόμα μοναδική παράσταση μπροστά στο κοινό του, κάτι που οι οπαδοί της ομάδας το έχουν πραγματικά ανάγκη...