Ολυμπιακός: O «Γολγοθάς» του Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου ταλαιπωρήθηκε με ένα θέμα υγείας, με αποτέλεσμα να πάρει κιλά, αλλά πλέον τα έχει χάσει και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. 

Ολυμπιακός: O «Γολγοθάς» του Παπανικολάου

Τόσο η διοίκηση του Ολυμπιακού, όσο και οι φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων», έχουν μία αδυναμία στον Κώστα Παπανικολάου. Βλέπετε, είναι ένα παιδί πάνω στο οποίο επένδυσαν με επιτυχία πριν δέκα χρόνια οι Αγγελόπουλοι, όταν και ήταν μόλις 19 ετών και τρία χρόνια μετά, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να οδηγήσει τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης για δύο σερί σεζόν.

Όταν μάλιστα επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι τον Γενάρη του 2016, οι «ερυθρόλευκοι» τον «αγκάλιασαν», αν και το ρόστερ τους ήταν γεμάτο από «3άρια», με τους Ματ Λοτζέσκι, Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντι-Τζέι Στρόμπερι.

Οι υπόλοιπο έφυγαν, αλλά εκείνος παρέμεινε εδώ, με την διοίκηση όχι μόνο να τον στηρίζει και να τον εμπιστεύεται, αλλά και να του τονίζει πως «σε βλέπουμε ως τον επόμενο αρχηγό της ομάδας μας». Είναι μέρος της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας μπάσκετ του Πειραιά και για αυτόν τον λόγο υπάρχει χαρά όταν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, αλλά και στεναχώρια όταν κινείται σε… ρηχά νερά.

Καμία αντίρρηση πως ο Κώστας Παπανικολάου παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, κάτι που το είδαμε και πέρσι. Διένυσε ένα εξαιρετικό διάστημα στα τέλη Δεκέμβρη με τέλη Γενάρη, αλλά ακολούθως η απόδοση του έπεσε, έχοντας επηρεαστεί και από κάποιους τραυματισμούς.

Υπάρχει όμως και ένας παράγοντας επιπλέον που τον ταλαιπώρησε. Έζησε τον δικό του… γολγοθά. Αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να παίρνει εύκολα κιλά. Πλέον, γυμνάζεται περισσότερο εντατικά και προσέχει αυστηρά το τι τρώει.

Το καλοκαίρι, μάλιστα, έκανε μία μεγάλη προσπάθεια, έχοντας δίπλα του τρεις ανθρώπους που τον επέβλεπαν. Έναν γυμναστή, έναν διατροφολόγο, αλλά και έναν φυσιοθεραπευτή. Έχασε έξι κιλά λίπους που έχει γίνει μυϊκή μάζα, αλλά η προσπάθεια του θα πρέπει να συνεχιστεί και μέσα στη σεζόν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, με τον Κεστούτις Κεμζούρα, δείχνει περισσότερο απελευθερωμένος και άπαντες αναμένουν από εκείνον να ανεβάσει, αλλά και να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Δείχνει σε καλή κατάσταση και ευχή όλων να συνεχίσει να πραγματοποιεί αξιόλογες εμφανίσεις, όπως έκανε κόντρα στη Βαλένθια, σημειώνοντας 12 πόντους (12 πόντοι, 3/3 τρίποντα, 5 κλεψίματα).