Πολύ σκληρός για να πεθάνει...

Ο Ολυμπιακός μια εβδομάδα μετά την οδυνηρή ήττα του στη Λιόν από τη Βιλερμπάν έδειξε αντανακλαστικά και διέσυρε τη Βαλένθια αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ακόμα το μέταλλο που τον έκανε «θηρίο» στην Ευρώπη...

Πολύ σκληρός για να πεθάνει...

Όλη την εβδομάδα που διανύσαμε ο Ολυμπιακός κατακρίθηκε, λοιδορήθηκε και χλευάστηκε αρκετά από τους αντιπάλους του.

Η απομάκρυνση του Μπλατ όμως από τον πάγκο έφερε νέα πνοή στην ομάδα του Πειραιά η οποία κόντρα στη Βαλένθια θύμισε τον Ολυμπιακό που έκανε όλη την Ευρώπη να υποκλίνεται όταν βλέπει τα «ερυθρόλευκα».

Ας μη γελιόμαστε, η Βαλένθια δεν είναι καμία υπερδύναμη στο μπάσκετ, όμως ο τρόπος που οι παίκτες του Κεμζούρα αντέδρασαν σε αυτό το παιχνίδι έδειξαν ότι αν μη τι άλλο δεν είναι «πεθαμένοι» όπως κάποιοι τους χαρακτήριζαν.

Φυσικά και ένας αγώνας δε «σβήνει» τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, όσο πανηγυρικές διαστάσεις και να πήρε το σκορ. Ωστόσο αυτό που αποδείχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Ολυμπιακό σε ότι κατάσταση και αν είναι.

Η αντικατάσταση του Μπλατ λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ και εδώ πρέπει να αναφέρουμε ένα παράδοξο: Ο μέχρι πρότινος βοηθός του πρώην κόουτς του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα, παρουσίασε στο παρκέ το μπάσκετ που ήθελε να παίξει ο Μπλατ! Οι παίκτες έβγαιναν γρήγορα στο τρανζίσιον, το πικ εντ ρολ λειτούργησε έπειτα από πολύ καιρό άψογα και κάπως έτσι έγιναν πράξη τα λόγια του τωρινού προπονητή πριν τον αγώνα ο οποίος είχε πει ότι θα δούμε την ομάδα του Μπλατ, με λίγη από τη δική του... σάλτσα!

Με τον Σπανούλη να μοιάζει εκστασιασμένος και να οδηγεί την ομάδα του Πειραιά και τον Μιλουτίνοφ να «σκεπάζει» τα καλάθια, ο Ολυμπιακός έκανε επιτέλους πράξη αυτό που οραματίζονται οι διοικούντες αλλά και ο κόσμος της ομάδας: Οι δύο βασικοί άξονες της ομάδας να λειτουργούν στην εντέλεια και μαζί τους να παρασύρουν και τους υπόλοιπους.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πρώτο βήμα για την αγωνιστική τους «ανάσταση» κόντρα στη Βαλένθια και παράλληλα έστειλαν το μήνυμα τους σε όλη την Ευρώπη: Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει...