Κεμζούρα: «Αφιερώνω τη νίκη στον Μπλατ»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια τόνισε πως ο Ολυμπιακός θέλει δουλειά, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον Μπλατ.

Κεμζούρα: «Αφιερώνω τη νίκη στον Μπλατ»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μπλατ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και στο πρώτο του παιχνίδι ως πρώτος προπονητής είδε την ομάδα του να διαλύει τη Βαλένθια και να φτάνει σε μία άνετη επικράτηση.

«Πρέπει να είμαστε έτσι σε κάθε παιχνίδι, να έχουμε αυτό το mindset. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Σπανούλης ήταν τρομερός, ο Μιλουτίνοφ ήταν εξαιρετικός, όλοι έκαναν καταπληκτική δουλειά. Κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, τρέξαμε σωστά, παίξαμε καλά στην άμυνα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να φτιάξουμε ακόμα, όπως την εικόνα που είχαμε στο δεύτερο μέρος. Δεν θα έχουμε άλλα ματς όπως το σημερινό. Θέλουμε ακόμα δουλειά».Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη σε έναν εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο, τον Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι φίλος μου, θέλω να του αφιερώσω αυτή τη νίκη και την εμφάνιση».

Ακολούθως στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, έκαναν καταπληκτική δουλειά. Έπαιξαν ωραίο μπάσκετ, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δούλεψαν εξαιρετικά μέσα στην εβδομάδα. Έχουμε αρκετά πράγματα να διορθώσουμε. Τα είδαμε στο δεύτερο μέρος. Χάσαμε κάπως τον... δρόμο μας. Πήραμε κάποιες προσπάθειες πάνω μας, κάναμε κάποια κακά σουτ. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και την εμφάνιση, αλλά θέλουμε ακόμη αρκετή βελτίωση. Αν παίζαμε με άλλη ομάδα, ίσως ο αντίπαλος θα είχε επιστρέψει. Με ικανοποιεί πως ο κάθε παίκτης πάλεψε και προσπάθησε. Είχαμε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό στο σκορ. Δείχνει πόσο ομαδικά παίξαμε. Αυτό είναι εξαιρετικό. Ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε, ο Κόνιαρης στο πρώτο του ματς μας βοήθησε, μας έδωσε ενέργεια, μας βοήθησε στην άμυνα και έτρεξε σωστά την ομάδα στην επίθεση. Ο Σπανούλης έκανε φοβερή δουλειά. Θέλω και πάλι να αφιερώσω τη νίκη σε έναν σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο, στον Ντέιβιντ Μπλατ».

Για τις αλλαγές που έκανε σε σχέση με τον Ντέιβιντ Μπλατ, είπε: «Προσπαθούσα να βάλω τους παίκτες μου να παίξουν πέρα από τα όρια τους. Ο κόουτς Μπλατ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη καριέρα μου».