EuroLeague: Γιασικεβίτσιους εναντίον Μεσίνα και παιχνίδι-restart για Ολυμπιακό

Δείτε αναλυτικά ποιες ομάδες έρχονται αντιμέτωπες την δεύτερη μέρα της 2ης αγωνιστικής της Euroleague. 

EuroLeague: Γιασικεβίτσιους εναντίον Μεσίνα και παιχνίδι-restart για Ολυμπιακό

Η μισή αγωνιστική της Ευρωλίγκας έκρυβε διάφορες εκπλήξεις, με την υπόλοιπη μισή (δεύτερη μέρα), να φαίνεται πως θα είναι εξίσου συναρπαστική, συμπεριλαμβάνοντας και μια... κονταρομαχία μεταξύ Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Ετόρε Μεσίνα, αλλά και το πολύ κομβικό αγώνα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με αντίπαλο την Βαλένθια.

Ολυμπιακός-Βαλένθια (21:30, Novasports 2 HD)

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα από την Βιλερμπάν (82-63) με κατεβασμένα χέρια, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας, και ύστερα από την λύση της συνεργασίας με τον Ντέιβιντ Μπλατ αναζητούν μια νίκη η οποία θα τους δώσει την ώθηση να κάνουν το «come back» και να πατήσουν γερά στα πόδια τους ενόψει της πολύ απαιτητικής και ανατρεπτικής φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Από την άλλη μεριά, οι περσινοί πρωταθλητές του «Euro Cup» έχοντας δεχθεί και εκείνοι την ήττα στην αγωνιστική από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στην έδρα τους με σκορ 71-96, ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να φύγουν από το ΣΕΦ με ένα αποτέλεσμα το οποίο θα τους ανεβάσει ψυχολογικά.

Αρμάνι Μιλάνο-Ζαλγκίρις Κάουνας (21:45, Novasports 1 HD)

Μεσίνα εναντίον Γιασικεβίτσιους και Αρμάνι εναντίον Ζαλγκίρις. Ίσως το δεύτερο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής (μετά το Ρεάλ-Μακάμπι), αναμένεται συναρπαστικό καθώς και οι δύο ομάδες έχουν υποστεί αλλαγές σε σχέση με τα περσινά τους ρόστερ.

Η Αρμάνι ερχόμενη από μια ήττα-σοκ από την Μπάγερν στην Γερμανία με σκορ 78-64, θέλει να δείξει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της πως φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η Ζαλγκίρις, η οποία γνώρισε την ήττα μπροστά στον κόσμο της την 1η αγωνιστική από την Μπασκόνια (58-70) και ελπίζει πως θα φύγει με το «διπλό» από την Ιταλία, πράγμα που θα της δώσει άλλο αέρα.

Αναντολού Εφές-Άλμπα Βερολίνου (20:30, Novasports 3 HD)

Η περσινή φιναλίστ του τελικού της Euroleague, Εφές, ξεκίνησε με ήττα από την Μπαρτσελόνα (64-74) τις υποχρεώσεις της την φετινή σεζόν, με την Άλμπα να φαντάζει ως η κατάλληλη ευκαιρία για το restart της ομάδας του Αταμάν, η οποία θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά μπροστά στους φίλους της.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Βερολίνου, η οποία επέστρεψε στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης μετά την σεζόν 2014-15, ξεκίνησε με μια ηχηρή νίκη απέναντι στην «σταχτοπούτα» της φετινής σεζόν, Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης, με το εντυπωσιακό σκορ 85-65, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να εκπληρώσει το θαύμα στην πολύ δυνατή, και φέτος, Εφές.

Χίμκι-Μπασκόνια (20:00, Novasports 5 HD)

Η πολύ ανανεωμένη Χίμκι, άρχισε από νωρίς φέτος να εντυπωσιάζει, κερδίζοντας στην πρεμιέρα την εξίσου πολύ δυνατή, Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 89-83. Η ρώσικη ομάδα, θέλει να κάνει το 2 στα 2 στην έδρα της, φτιάχνοντας έτσι ένα καλό ξεκίνημα με στόχο φυσικά τα play-off.

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν και εκείνοι πολύ εντυπωσιακά την σεζόν, κερδίζοντας μέσα στην Λιθουανία την Ζαλγκίρις, του πρώην «ερυθρόλευκου« Ζακ Λεντέι, με το άνετο 58-70. Η ομάδα λοιπόν του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, δείχνει έτοιμη και πολύ οργανωμένη ώστε να καταφέρει να πάρει και το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό».

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός 79-78: Έτσι «τα θαλάσσωσε» ο Καλάθης στην τελευταία επίθεση (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ 86-85: Ο Κάρολ μιλάει τελευταίος (vid)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπάγερν 79-68: Στο...ρελαντί και 2/2 οι Ρώσοι (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 68-56: Ο Τόμιτς νίκησε τον Ομπράντοβιτς (vid)