Τόμιτς: "Αυτά είναι για τις στατιστικές" (vid)

Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδωσε το σύνθημα για το παιχνίδι της Πέμπτης και συνεχάρη Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ που έπαιξαν με ενέσεις.

Τόμιτς: "Αυτά είναι για τις στατιστικές" (vid)

Δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει πίσω το πλεονέκτημα και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η Ζαλγκίρις έκανε το 2-1 και σαφέστατο πλεονέκτημα. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους είναι υποχρεωμένοι την Πέμπτη να κάνουν το 2-2 και να γυρίσουν στο ΣΕΦ και εκεί να διεκδικήσουν την 3η νίκη.

Ο Μίλαν Τόμιτς μετά το τέλος του αγώνα με τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας μίλησε στην κάμερα της Nova και έδωσε το σύνθημα ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης, στο ίδιο γήπεδο. Ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στάθηκε στο κακό δεύτερο δεκάλεπτο. «Δεν υπήρχε βοήθεια, δεν υπήρχε το ροτέισον. Αμυντικά το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό και τα υπόλοιπα δεκάλεπτα η επίθεση μας δεν διάβασε ούτε ένα λεπτό την άμυνα της Ζαλγκίρις. Ξέρουμε πως παίζουν, λέμε να χτυπήσουμε εκεί, αλλά η μπάλα πάει αλλού. Σε αντίθεση με τη Ζαλγκίρις που μας είχε διαβάσει πολύ καλά. Υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε, που πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να βρούμε τη ψυχική δύναμη. Δεν έχει σημασία ότι η διαφορά είναι στους είκοσι πόντους. Είτε είκοσι, είτε δύο πάλι θα παίζαμε. Πρέπει να παίξουμε και να κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του Τόμιτς.

Αναφερόμενος στο γεγονός πως οι Πειραιώτες φέτος έχουν χάσει τέσσερις φορές από τη Ζαλγκίρις ο Μίλαν Τόμιτς είπε: «Δεν παίζει κανένα ρόλο για μένα που χάσαμε τέσσερις φορές και μία φορά κερδίσαμε. Αυτά είναι για τις στατιστικές. Αν πάει ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ θα πουν ότι «ο Ολυμπιακός νίκησε δύο φορές της Ζαλγκίρις και πήγε στο φάιναλ φορ». Είναι ένα στατιστικό. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και αμυντικά πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό μήπως και αλλάξουμε το παιχνίδι. Όποιος μπαίνει στο γήπεδο είναι έτοιμος. Ξεχνάει τον πόνο, διαφορετικά δεν μπαίνεις στο γήπεδο. Μπράβο τους που μπήκαν στο γήπεδο και έπαιξαν με ενέσεις. Μπράβο και στον Γιώργο και στον Νίκολα, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό».

Συνεχίζοντας η παλιά δόξα των Πειραιωτών αναφέρθηκε στα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα του στα παιχνίδια με τη Ζαλγκίρις. «Μέσο όρο έχουμε 14 λάθη στη σειρά με τη Ζαλγκίρις. Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχεις δικαίωμα για τόσα λάθη. Πρέπει να βρούμε το εύκολο καλάθι. Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Δεν διαβάσαμε ούτε μία φορά την άμυνα της Ζαλγκίρις που είναι πολύ προβλέψιμη».