Πάρκερ: «Να γίνει η Βιλερμπάν από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη»

Ο Τόνι Πάρκερ δήλωσε πως θέλει να κάνει την Βιλερμπάν να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως αυτή θα είναι η... καλύτερη ασίστ της καριέρας του. «Είναι χρονιά-ανακάλυψη για μας», δήλωσε. 

Πάρκερ: «Να γίνει η Βιλερμπάν από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη»

Στην γαλλική "Equipe" παραχώρησε συνέντευξη ο Τόνι Πάρκερ. Ο σπουδαίος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος διέπρεψε στο ΝΒΑ με τους Σπερς, κατακτώντας και μετάλλια με την εθνική Γαλλίας, είναι πλέον πρόεδρος της Βιλερμπάν. Και όπως δήλωσε, θέλει να κάνει την ομάδα του μία από τις καλύτερες της EuroLeague.

Ο Τόνι Πάρκερ ξεκίνησε τις δηλώσεις του σχολιάζοντας τα εξής: «Από την αρχή είπαμε πως θέλουμε η Βιλερμπάν να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη. Ό,τι είχαμε ανακοινώσει τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν υλοποιηθεί. Γρηγορότερα, μάλιστα, από ότι περιμέναμε. Βρισκόμαστε απλά στην αρχή. Θα γράψουμε ιστορία με τη γενιά μας και όχι μόνο κατακτώντας μερικούς τίτλους. Η επιτυχία της Βιλερμπάν θα είναι η καλύτερη ασίστ μου. Δεν έχουμε βάλει κάποιο συγκεκριμένο στόχο για φέτος. Διαθέτουμε το μικρότερο μπάτζετ για τους μισθούς παικτών (3,5εκ. Ευρώ) στην Ευρωλίγκα. Είναι μία χρονιά-ανακάλυψη για μας. Θα ψάξουμε να βρούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και πως μπορούμε να μεγαλώσουμε ως κλαμπ».

Για το τι σημαίνει για εκείνον η EuroLeague: «Τι αντιπροσωπεύει για μένα η Ευρωλίγκα; Πάντα λάτρευα το ευρωπαϊκό μπάσκετ κι αυτή είναι μία τεράστια διοργάνωση. Είναι κάτι σαν το ευρωπαϊκό ΝΒΑ. Κοιτάζω την αξία της ομάδας μας από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκα με τα διοικητικά ως και σήμερα και δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια αιτία που θα παρεμποδίσει την άνοδο μας».

Ο Τόνι Πάρκερ έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για τη Βιλερμπάν, όπως το χτίσιμο νέας αρένας προς αντικατάσταση του παλιού ιστορικού γηπέδου της, του “Αστρομπάλ”. Θέλει επίσης να ενισχύσει το μπάτζετ με χορηγίες και θεωρείται σίγουρο πως η εμπνευσμένη του παρουσία και ηγεσία, θα αποφέρει καρπούς και θα προσελκύσει επενδυτές στο μέλλον.