ΛεΝτέι: «Με πείραξε η απόφαση του Ολυμπιακού, ήθελα να παίξω»

Ο Ζακ ΛεΝτέι σχολίασε σε λιθουανικά Μέσα την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από την Basket League μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό

ΛεΝτέι: «Με πείραξε η απόφαση του Ολυμπιακού, ήθελα να παίξω»

Ο Ζακ Λεντέι έδωσε συνέντευξη σε λιθουανικά Μέσα ενημέρωσης και μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Basket League για να διαμαρτυρηθεί για την ισχύουσα κατάσταση στο ελληνικό μπάσκτε και να προσπαθήσει να την αλλάξει.

Ο Αμερικανός άσος που πλέον αγωνίζεται με τα «πράσινα» της Ζαλγκίρις τόνισε ότι τον πείραξε η απόφαση των «ερυθρόλευκων» να αποσυρθούν από το πρωτάθλημα αφού ο ίδιος ήθελε πολύ να παίξει, και πως αυτή, δεν ήταν απόφαση των παικτών.

Ακόμα ο νυν φόργουορντ της Ζαλγκίρις τόνισε ότι με τους πρώην συμπαίκτες του διατηρούσε άριστες σχέσεις κάτι που τον βοήθησε πολύ σύμφωνα με τον ίδιο.

Αναλυτικά οι δήλωση του για την απόφαση του Ολυμπιακού να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Α1:

«Ήταν μια τρελή κατάσταση. Με πείραξε, γιατί ήθελα πολύ να παίξω. Όμως αυτά τα πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Δεν ήταν δική μας η απόφαση. Όταν προσπάθησα να ρωτήσω, οι απαντήσεις με μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο. Ήταν δύσκολο για μένα, γιατί είμαι μαχητής, δεν δίνω πολλή σημασία σε ό,τι γίνεται παρασκηνιακά. Με ενδιαφέρει να παίζω μπάσκετ και προσπαθώ να εστιάζω σε ό,τι μπορώ να ελέγξω εγώ. Έμεινα στην ομάδα όλο το χρόνο και έκανα ό,τι μου ζήτησαν. Άφησα το σώμα και την ψυχή μου εκεί. Είχα εξαιρετικές σχέσεις με τους συμπαίκτες μου και με βοήθησαν πολύ. Μου έδωσαν καλά παραδείγματα για το μέλλον».

Όσον αφορά τη νέα του ομάδα Ζαλγκίρις ο Λεντέι δήλωσε:

«Όταν ήρθε η πρόταση από την Ζαλγκίρις μίλησα με τον Τουπάν και το πώς είναι η συνεργασία με τον Γιασικεβίτσιους. Δεν με πειράζει ένας προπονητής να είναι αυστηρός. Οι καλοί παίκτες δεν φοβούνται να τους κοουτσάρει κανένας και μπορούν να συνεργαστούν με κάθε προπονητή. Είναι υπέροχο για μένα που είμαι στην Ζαλγκίρις, μαθαίνω και γνωρίζω νέους ανθρώπους. Θέλω να διεκδικήσω τίτλους εδώ, αυτός είναι ο στόχος μου»