Στη Γαλλία ο Ολυμπιακός - «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε δυσαρεστημένοι»

Στη Γαλλία βρίσκεται ο Ολυμπιακός για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, καθώς την Παρασκευή (4/10) αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν στην πρεμιέρα της φετινής EuroLeague.

Στη Γαλλία ο Ολυμπιακός - «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε δυσαρεστημένοι»

Τόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ, όσο και ο Μπράντον Πολ επεσήμαναν τις δυσκολίες του αγώνα με τη φιλόδοξη γαλλική ομάδα, αλλά παράλληλα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την τελική έκβαση του αγώνα.

Ντέιβιντ Μπλατ: "Είναι συναρπαστική στιγμή για όλους μας στον Ολυμπιακό, αλλά και όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Θα είναι σπουδαία σεζόν η φετινή, με πολλές σπουδαίες ομάδες, σπουδαίους παίκτες και σπουδαίους προπονητές. Θα είναι μια ευκαιρία για όλους τους φιλάθλους ανεξαιρέτως να απολαύσουν το μπάσκετ και συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είναι ωραίο το ότι έχουμε μια ακόμη ομάδα, μια ομάδα από την Γαλλία επιστρέφει στην Ευρωλίγκα. Είναι σπουδαία αγορά για το μπάσκετ. Πρόκειται για μια χώρα με τεράστια παραγωγή ταλέντων και μεγάλη ιστορία επίσης. Το ότι διευρύνεται, λοιπόν, η λίγκα προσθέτοντας ομάδες από την Γαλλία και τη Γερμανία θεωρώ πως είναι καλό για όλους.

Προφανώς το διάστημα που είχαμε στην προετοιμασία όλους μας τους παίκτες ήταν σύντομο. Ξεκινήσαμε στην ώρα μας, όμως, πολλοί παίκτες μας ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τις Εθνικές τους ομάδες, ενώ επιπλέον είχαμε κάποιους τραυματισμούς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα το δυνατό συντομότερο, με έξτρα κίνητρο και να δώσουμε τη μάχη μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και να χτίσουμε μακροπρόθεσμα".

Μπράντον Πολ: "Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Είχα πολύ καλή pre-season. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, από τα οποία μάθαμε ως ομάδα και τώρα είμαστε έτοιμοι να ‘βγούμε’ έτοιμοι. Οι παίκτες της Βιλερμπάν μπορεί θεωρητικά να είναι άπειροι, αλλά είναι επαγγελματίες. Θα βγουν στο παρκέ έτοιμοι να παίξουν. Είναι δεδομένο πως θα παλέψουν να προστατεύσουν την έδρα τους. Πιστεύω πως θα γίνει μάχη και πως όποια ομάδα αγωνιστεί σε αυτή την έδρα θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα φύγει δυσαρεστημένη. Οπότε θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως αυτό δεν θα συμβεί σε εμάς.

Πρέπει να παίξουμε επιθετικά, να δώσουμε τη μάχη μας και να μην τους επιτρέψουμε να ελέγξουν το πως θα παίξουμε εμείς. Για όσο κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, θα είμαστε καλά".