Κουζμίνσκας: «Να μας στηρίζουν και στις κακές στιγμές»

Δηλώσεις για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό έκανε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στη media day των «ερυθρόλευκων.

Κουζμίνσκας: «Να μας στηρίζουν και στις κακές στιγμές»

Ο Λιθουανός μίλησε στην κάμερα της NOVA για τα όσα θα δούμε φέτος από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ και για την προσαρμογή του στη χώρα μας. Ο ίδιος εξήρε την αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ, ενώ επεσήμανε ότι η ομάδα θα χρειαστεί τη στήριξη του κόσμου στις χαρές και στις λύπες.

Αναλυτικά:

-Νέα ομάδα άπειρη, κάτι που δεν ισχύει για σένα που είσαι έμπειρος, τι έχεις να προσφέρεις εσύ;

Έχει να κάνει μόνο με την ομάδα. Είναι κλισέ αλλά έχει να κάνει μόνο με την ομάδα. Είτε εθνική είτε τον σύλλογο μας, αν πρόκειται να κερδίσεις τότε όλοι μαζί είναι χαρούμενοι αν χάσεις τότε όλοι μαζί στεναχωριόμαστε. Θέλω να φέρω ενέργεια στην ομάδα είτε από τον πάγκο είτε όταν αγωνίζομαι.

-Ο Ολυμπιακός έχει δώσει λίγα φιλικά, και η ομάδα δεν έδειξε έτοιμη. Προσωπικά ξέρεις ποιος είσαι στον αγωνιστικό χώρο αλλά τι σου ζήτησε ο Μπλατ.

Χρειαζόμαστε μεγάλη περίοδο προετοιμασίας επειδή έχουμε νέους παίκτες, που μπορείς να δεις ότι είναι καλοί παίκτες και καλοί άνθρωποι που είναι σημαντικό, όμως ορισμένες φορές βλέπουμε πως δεν έχουμε βρεθεί στην ίδια σελίδα. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ομάδα από ξεχωριστές μονάδες από την αρχή. Το ξεκίνημα είναι σημαντικό για να χτίσουμε αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να κερδίσουμε τα πρώτα παιχνίδια. Σχετικά με μένα, ο Μπλατ περιμένει να ανοίξω το γήπεδο, να δώσω ενέργεια να παίξω καλή άμυνα και να προσαρμοστώ στην ομάδα γρήγορα. Ορισμένες φορές περιμένεις άλλα πράγματα από ένα παίκτη, αλλά σίγουρα πρέπει πρώτα αυτός να προσαρμοστεί στην ομάδα . Το πιο σημαντικό είναι να βρω το ρόλο μου στην ομάδα.

-Έπαιξες καλά όσο ήσουν στο Μιλάνο, όχι όμως τόσο όσο όταν ήσουν στην Μάλαγα. Είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στα επίπεδα της εποχής που αγωνιζόσουν στην Μάλαγα;

Στο Μιλάνο είχαμε «αχρησιμοποίητη προοπτική», είχαμε παίκτες με ταλέντο αλλά δεν είχαμε ουσιαστικά γίνει καλή ομάδα. Με αυτή την ομάδα έπρεπε να παίζουμε καλύτερα. Ορισμένες φορές παίζω καλύτερα ορισμένες χειρότερα, έχω όμως μόνο καλά λόγια να πω για την προηγούμενη μου ομάδα, πέρασα πολύ ωραία εκεί, αλλά όπως είπα, είναι σημαντικό να έχεις το ρόλο σου στην ομάδα, ίσως εγώ δεν τον είχα βρει. Εύχομαι εδώ να τον βρω και να βρω το καλό μου επίπεδο.

-Πως νιώθεις για τον καινούργιο τρόπο ζωής στην Αθήνα;

Στην καριέρα μου ήμουν πάντα τυχερός να παίζω σε σπουδαία μέρη και συλλόγους. Από τη Λιθουανία, πήγα στη Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο και τώρα στην Αθήνα. Είμαι από τη Λιθουανία που είναι μια χώρα που αγαπά το μπάσκετ, και βλέπεις πως όταν περπατάς στον δρόμο ο κόσμος σε αναγνωρίζει σου μιλάει, είναι το ίδιο και εδώ. Ο κόσμος σε καλωσορίζει σου δίνει συμβουλές κάτι που πρέπει να ακούς και να δέχεσαι. Μου έκανε εντύπωση που ο κόσμος είναι τόσο «φιλομπασκετικός» εύχομαι να παραμείνουν έτσι όχι μόνο στις νίκες αλλά και στις κακές στιγμές, που σίγουρα θα υπάρξουν.