Πρίντεζης: «Να εκμεταλλευτούμε το ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα»

Δηλώσεις στο πλαίσιο της media day της Euroleague έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης

Πρίντεζης: «Να εκμεταλλευτούμε το ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα»

Στο νέο ξεκίνημα του Ολυμπιακού και τις ιδιαιτερότητες της νέας σεζόν, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην Nova στο πλαίσιο της σημερινής media day της ομάδας, ο υπαρχηγός των ερυθρόλευκων, Γιώργος Πρίντεζης.


Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε βάση στην φετινή έλλειψη του Ελληνικού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό.


Συγκεκριμένα ανέφερε:

Για τη νέα Euroleague: «Η Euroleague είναι πολλή δυνατή, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα και πιο δυνατά σύνολα. Όπως όλοι ξέρουμε, θα έχουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα και επιβάλλεται να το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο. Να κάνουμε καλύτερη προπόνηση, να ξεκουραζόμαστε και να δίνουμε το 100%».

Για το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται πίστωση χρόνου: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε κάνει ακόμα προπόνηση όλοι μαζί. Έχουμε μπροστά μας εφτά μέρες μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και πρέπει να δουλέψουμε ακόμα καλύτερα. Δεν ξέρω πόσος χρόνος χρειάζεται, αλλά σίγουρα θέλει δουλειά».

Για το αν τους πήγαν πίσω οι εθνικές ομάδες: «Υπάρχουν πολλά συν και πλην. Η χρονιά είναι μεγάλη. Γενικά μαζί με την προετοιμασία και τα φιλικά, βγαίνουν πάνω από 100 παιχνίδια. Σίγουρα όταν στις ΗΠΑ οι ομάδες τελειώνουν από τον Μάρτιο/Απρίλιο και κάθε παίκτης έχει έξι μήνες να δουλέψει, στην Ευρώπη δεν γίνεται. Από την άλλη η Εθνική πρέπει να υπάρχει, γιατί ενώνει τον κόσμο και το μπάσκετ είναι εθνικό σπορ. Κάθε φορά που παίζω στην Εθνική νιώθω περήφανος και εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου».

Για τους στόχους της ομάδας: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία με άλλες χρονιές. Το εύκολο είναι να λες ότι κοιτάμε το καλύτερο, τη νίκη και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είμαστε όμως μία νέα ομάδα, με τις απαιτήσεις να έχουν αυξηθεί. Καλύτερα να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αν μπούμε στην 8αδα θα είναι ένας ικανοποιητικός στόχος».

Για το κλίμα στον Ολυμπιακό: «Το κλίμα πάντα ήταν μία χαρά, ειδικά όταν μπαίναμε στο γήπεδο. Τα πραγματικά προβλήματα είναι άλλα. Δεν υπήρχε πρόβλημα που σου έπαιρνε την συγκέντρωση. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε, κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά ο στόχος είναι να δώσουμε το 100% και να ξέρουμε όταν γυρνάμε σπίτι ότι το κάναμε».