Ολυμπιακός: Μήπως είναι νωρίς για αλλαγές;

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ σίγουρα ήταν μεγάλη σε έκταση. Το θέμα είναι να βγει και χρήσιμη σε συμπεράσματα ώστε ο σύλλογος του Πειραιά να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να φανεί ανταγωνιστικός από το ξεκίνημα της Euroleague. 

Ολυμπιακός: Μήπως είναι νωρίς για αλλαγές;

Με αυτό νομίζω συμφωνούν όσοι παρακολουθούν την ομάδα. Η μέχρι τώρα εικόνα είναι μεν προβληματική, όμως πριν καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι ο Μπλατ πρέπει να τα ξηλώσει όλα άμεσα, θα πρέπει να λάβει υπόψιν του κάποιες παραμέτρους.

Πριν όμως τις αναλύσουμε, ας καταγράψουμε ένα γεγονός: Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού στα social media επισημαίνουν πως είναι εμφανέστατο οτι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις προκειμένου οι Πειραιώτες να έχουν τύχη στη δυσκολότερη Euroleague της ιστορίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι βασικοί του αντίπαλοι από την Ισπανία, την Ρωσία, την Τουρκία και την Ιταλία έχουν ξεφύγει εντελώς στο θέμα του μπάτζετ και είναι δύσκολο να τους «κυνηγήσει» σε αυτόν τον τομέα μια ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να πήρε ένα σπουδαίο μάθημα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά κατά τη διάρκεια όλων των φιλικών που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Η μια ανάγνωση είναι ότι κάποιες διορθωτικές κινήσεις ίσως πρέπει να γίνουν άμεσα και να μην χρειαστεί να φάει τα μούτρα της η ομάδα προκειμένου να προβεί σε αλλαγές.

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε ζητήσει από τη διοίκηση έναν ικανό γκαρντ και έναν αντίστοιχο σέντερ. Στις 11 Ιανουαρίου είχε υπογράψει ο Τζόι Ντόρσεϊ και δύο μέρες αργότερα ο Έισι Λο. Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ και τελικά κατέκτησε τη διοργάνωση. Όμως τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά τότε. Η ομάδα πρόλαβε να γνωριστεί μεταξύ της και διαγνώστηκε ένα πρόβλημα σε δύο θέσεις. Όταν αυτό διορθώθηκε, ο Ολυμπιακός τρέλανε την Ευρώπη.

Φέτος, ο κόσμος ζητάει κάτι ανάλογο από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πριν αρχίσει η Euroleague και με τους παίκτες να έχουν κάνει μόλις μια προπόνηση όλοι μαζί πριν ταξιδέψουν στην Μόσχα.

Δε γίνεται όλοι όσοι σχολιάζουμε να γνωρίζουμε καλύτερα την ομάδα από τον Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του. «Να πάρει πόιντ γκαρντ και ψηλό» είναι η τάση που επικρατεί.

Με τον Μπάλντγουιν να μην προπονείται για καιρό και τον Μιλουτίνοφ να έχει μπει τελευταίος στην προετοιμασία λόγω του Μουντομπάσκετ... Ένας εκ των κορυφαίων ψηλών στην Ευρώπη που θα παίζει 30λεπτα και οι «ρεζέρβες» του θα πρέπει να μοιράζονται τους ρόλους τους για δέκα λεπτά. Μήπως τελικά το λάθος το κάνουμε εμείς και όχι ο προπονητής;

ΥΓ. Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι η κριτική δεν κάνει καλό. Κανείς δεν έκανε τίποτα σωστά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όμως ακόμα ο προπονητής δοκιμάζει πράγματα.

ΥΓ 1. Φυσικά και δεν απαγορεύεται η κριτική. Άλλο όμως αυτό και άλλο η ισοπέδωση που παρατηρείται στα social media από τους οπαδούς και μια μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων.

ΥΓ 2. Η ομάδα έχει ακόμα πολλά μέτωπα ανοιχτά. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι κριτικάρουν τόσο έντονα τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση. Θα έρθει και η ώρα της κριτικής, απλά να ξέρουμε και πότε είναι σωστό να γίνεται

ΥΓ 3. Αλήθεια τώρα, πιστεύετε ότι θα πρέπει οι διορθωτικές κινήσεις να μετακομίσουν από τον Ιανουάριο τον Σεπτέμβριο;

ΥΓ 4. Μπορεί σε δέκα μέρες ο Μπλατ να αλλάξει άποψη και να ζητήσει παίκτη. Η διοίκηση θα τον πάρει. Όμως αφήστε αυτό να γίνει κατ' εντολήν του κόουτς και όχι επειδή είναι λαϊκή απαίτηση...