Σφαιρόπουλος: «Θα ξέρουμε αύριο για Πρίντεζη»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για τους τραυματίες και για το πλάνο του ενόψει των αναμετρήσεων με τη Ζαλγκίρις.

Σφαιρόπουλος: «Θα ξέρουμε αύριο για Πρίντεζη»

Η ελπίδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά το δεύτερο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις είχε να κάνει με τους τραυματίες, αφού πίστευε πως μέχρι το τρίτο και τέταρτο ματς θα υπάρχει βελτίωση σε αυτόν τον τομέα και τα προβλήματα θα έχουν λιγοστέψει. Τελικά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει συμβεί, αφού ο Πρίντεζης δεν προπονήθηκε. Κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Κάουνας ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αρχικά αναφέρθηκε στους τραυματίες λέγοντας: «Δεν έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο μέτωπο των τραυματιών. Ο Πρίντεζης δεν πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση. Θα ξέρουμε την Τρίτη μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης πώς είναι. Στο προηγούμενο παιχνίδι τόσο αυτός όσο και τα άλλα παιδιά έκαναν ενέσεις και έδειξαν αυταπάρνηση για να αγωνιστούν», είπε ο κόουτς των «ερυθρόλευκων».

Συνεχίζοντας παραδέχτηκε πως η Ζαλγκίρις έχει προβάδισμα: «Έχει ένα προβάδισμα η Ζαλγκίρις επειδή έχει τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα της. Σε αυτά τα παιχνίδια όμως υπάρχει το "πρέπει" για αυτήν και θα έχει πίεση. Εμείς έχουμε εμπειρία, αφού διαθέτουμε παίκτες που έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια στο παρελθόν. Ξέρουμε ό,τι έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά και τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε, αφού έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο πλάνο του για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας: «Η Ζαλγκίρις λειτουργεί σαν ομάδα. Πρέπει να σταματήσουμε τον Ντέιβις και την δημιουργία του Πάνγκος, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν. Πρέπει να είμαστε διαβασμένοι στο ανασταλτικό κομμάτι και να "χτυπήσουμε" στην άλλη πλευρά του παρκέ παίζοντας έξυπνα».