Tο μυστικό του Σέιν Λάρκιν (pic)

Ο Σέιν Λάρκιν μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από μικρή ηλικία.

Tο μυστικό του Σέιν Λάρκιν (pic)

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν πέρυσι από τους πρωταγωνιστές της Εφές Αναντολού, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague αλλά έχασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Αμερικανός πόιντ γκάρντ σε δηλώσεις του στην media day της ομάδας του αποκάλυψε ότι από μικρός πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αυτά που είπε σοκάρουν.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Όταν ήμουν μικρός ήταν πιο δύσκολο γιατί δεν καταλάβαινα τον λόγο που έκανα κάποια πράγματα. Οι άλλοι δεν τα έκαναν. Για παράδειγμα δεν ήξερα γιατί πρέπει να πλύνω τα χέρια μου τόσες πολλές φορές.

Όταν ήμουν 13 έκανα θεραπεία, έμαθα τι ακριβώς συμβαίνει και από τότε παλεύω καθημερινά. Θέλω να είμαι πιο δυνατός από το συγκεκριμένα πρόβλημα.

Έφτασε σε αυτό το επίπεδο περπατώντας σε έναν δρόμο με πολλά εμπόδια. Δεν ήμουν ο πιο ψηλός, ο πιο δυνατός, ο πιο αλτικός. Ήθελα όμως να φτάσω εδώ. Είχα κίνητρο, είχα θέληση και έφτιαξα τους δικούς μου τοίχους» και συνέχισε:

Το ίδιο ακριβώς έκανα και με το OCD. Έπλενα τα χέρια μου πολλές φορές και απλά έβλεπα τον εαυτό μου να το κάνει. Μετά, έγινα πιο δυνατός. Άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, τα όριά μου.

Είπα ότι δεν θα κάνω αυτά που έκανα. Έσπασα όρια, έσπασα τοίχους, έκανα πιο φυσικά πράγματα. Έχτισα την δική μου νοοτροπία. Πρέπει να συνεχίσεις, να παλεύεις, να ψάχνεις κάτι που θα σε βοηθήσει να σηκωθείς και την επόμενη μέρα.

Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατήσεις και να έχεις πάντα πίστη. Θα είναι δύσκολο αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις. Αν γίνει αυτό θα καταφέρεις ό,τι θέλεις στη ζωή. Αυτό έγινε και με μένα, με το OCD και το μπάσκετ. Πάντα να παραμένεις δυνατός και να πιστεύεις ότι υπάρχει διέξοδος»