Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 71-73: Δεύτερη ήττα από τους Σέρβους και πρώτο «καμπανάκι»

Την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους είχαν ο Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας στο δεύτερο φετινό τους φιλικό στο ΣΕΦ το οποίο έληξε με σκορ 71-73. Ο Ερυθρός Αστέρας έφυγε δύο φορές νικητής από το ΣΕΦ, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους Πειραιώτες. 

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 71-73: Δεύτερη ήττα από τους Σέρβους και πρώτο «καμπανάκι»

Ντέιβιντ Μπλατ και Μίλαν Τόμιτς είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες τους σε ένα φιλικο - γιορτή, στο οποίο τιμήθηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός ο κόουτς της ομάδας της Σερβίας για την πολυετή προσφορά του στους Πειραιώτες τόσο ως παίκτης όσο και ως βοηθός προπονητή.

Πανό των οπαδών του Ολυμπιακού για Ερυθρό Αστέρα (vid)

Στην πρώτη περίοδο οι Σέρβοι εμφανίστηκαν πιο καλοί και με κινητήριο μοχλό τον Λάρι Μπράουν έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι των γηπεδούχων. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Μπλατ βασίζονταν σε πολλούς παίκτες τους, αφού οι Πρίντεζης, Πολ, Ρούμπιτ, Σπανούλης και Πάντερ έπαιρναν τις προσπάθειες την ώρα που ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε πολλές αλλαγές και δοκίμαζε διάφορα σχήματα. Τελικά η πρώτη περίοδος τελείωσε με σκορ 19-20 υπέρ των Σέρβων.

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Βραβεύτηκε ο Τόμιτς (vid, pics)

Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες κατάφεραν να εμφανιστούν σοβαρότεροι στην άμυνα και με ένα σερί 8-0 πήραν προβάδισμα στο σκορ (27-22). Σε αυτό το σημείο οι Πολ, Ρούμπιτ και Χαπ τράβηξαν το... κουπί στο σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην αποδοσή του, πράγμα που είναι φυσιολογικό για τις ομάδες που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Το 35-30 του ημιχρόνου αντικατόπτριζε την εικόνα των δύο ομάδων αφού ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε ανεβάσει λίγο τις στροφές και κατάφερε να πάρει τον ρόλο του οδηγού στον αγώνα.

Τρομερό τρίποντο του Σπανούλη από τα εννιά μέτρα (vid)

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έβαλε το πόδι στο γκάζι, οι παίκτες του έκαναν ακριβώς ότι τους ζήτησε ο Μπλατ και έτσι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δέκα πόντων στο 30' (55-45).

Ότι έχτισαν οι Πειραιώτες στο τρίτο δεκάλεπτο, το χάλασαν στην τελευταία περίοδο. Ο Τζέκινγκς έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και ο Αστέρας μείωνε συνεχώς τη διαφορά. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έπαθε επιθετικό μπλακ άουτ και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Σέρβους οι οποίοι με τους Τζένινγκς και Μπαρόν βρήκαν πόντους πίσω από τα 6.75 να φύγουν για δεύτερη φορά νικητές από το Φάληρο, μόλις σε τρεις μέρες. Νωρίτερα ο Σπανούλης είχε καταφέρει πάντως να δώσει διαφορά πέντε πόντων στον Ολυμπιακό, όμως οι Σέρβοι βρήκαν τις απαντήσεις με τον Τζένινγκς. To νικητήριο καλάθι για την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς σημείωσε ο Τζέιμς Γκιστ.

Από την ομάδα του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκαν οι Μπάλντγουιν, Μιλουτίνοφ και Ποκουσέφσκι.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-30, 55-45, 71-73

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 7 (1), Πολ 12 (2), Κόνιαρης, Σπανούλης 10 (2), Τσέρι 6 (1), Τσάπμαν 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 6, Κουζμίνσκας 7, Ρούμπιτ 6, Χαπ 9

Ερ. Αστέρας (Τόμιτς): Μπράουν 10, Τσόβιτς 3 (1), Μπράουν 9 (1), Νταβίντοβατς 2, Μπάρον 13 (2), Ντόμπριτς 2, Γκιστ 8, Τζένκινς 15 (1), Σίμανιτς, Γιοβάνοβιτς 2, Ότζο 9