Αποκάλυψη Μπερτομέου:«Η Euroleague θα γίνει μια κλειστή λίγκα με 16 σταθερές ομάδες»

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον Τζόρντι Μπερτομέου, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την ανανέωση της συνεργασίας της Ευρωλίγκας με τα κανάλια Novasports

Αποκάλυψη Μπερτομέου:«Η Euroleague θα γίνει μια κλειστή λίγκα με 16 σταθερές ομάδες»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αποκάλυψε σήμερα (20/09) στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στο ξενοδοχείο Hilton για την ανανέωση της συνεργασίας της Euroleague με την Nova πως επιθυμεί να μονιμοποιήσει 16 ομάδες στην διοργάνωση δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια κλειστή λίγκα επί της ουσίας, ενώ μάλιστα ανέφερε πως μια από αυτές θα προέρχεται από το Λονδίνο.


Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ευχαριστώ που είστε εδώ. Η Euroleague και η IMG είναι πολύ χαρούμενες που είναι εδώ και ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασίας με τη NOVA. 20 χρόνια πριν η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός κάνανε την έναρξη της Euroleague. 15 από αυτά τα χρόνια ήμασταν μαζί με τη NOVA. Αν η ιστορία της Euroleague, είναι μια ιστορία εξέλιξης, η NOVA έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Είμαι ευγνώμων για αυτά που έκανε η NOVA τα 15 χρόνια και για αυτά που θα κάνει. Θα είμαστε μαζί μέχρι το 2023 τουλάχιστον.

Το 2016 μαζί με τον συνεργάτη μας την IMG, φτιάξαμε την ευρωπαϊκή λίγκα, αλλάζοντας την διοργάνωση. Θα έχουμε 16 σταθερές ομάδες και θα ανεβάζουμε τα standards τις διοργάνωσης για δώσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους φιλάθλους μας.Θα δούμε και το Eurocup να βελτιώνεται. Θα απολαύσουμε αυτή τη νέα περιπέτεια μας μαζί με τον συνεργάτη μας, τη ΝΟVA. Θα δούμε μια μεγάλη Euroleague με 18 ομάδες, μια ομάδα από τη Γαλλία, μία από τη Γερμανία. To concept της Euroleague σε αναγκάζει να δουλεύεις με έναν τρόπο με τις ομάδες καθημερινά που δεν ήταν συνηθισμένος. Πολλές φορές πας πολύ γρήγορα και σε κριτικάρουν.Οι παλαιότεροι ξέρετε ότι όταν ξεκινήσαμε είχαμε ομάδα εκεί. Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει και είμαστε πιο κοντά σε αυτούς από όσο πέντε χρόνια πριν»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας