Έπαιξαν και για τον αρχηγό

Με τον Σπανούλη πιο ξεκούραστο και φρέσκο ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Κάουνας για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας.

Έπαιξαν και για τον αρχηγό

Στο παιχνίδι της Τετάρτης ο Βασίλης Σπανούλης σου έδινε την εντύπωσε πως έπαιζε μόνος του και πάλευε με το «έτσι θέλω» να πάρει το ματς από τη Ζαλγκίρις. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πράγματι είχε καταθέσει και τη ψυχή του σε εκείνο το παιχνίδι.

Ο κόσμος τον καταχειροκρότησε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Στο βλέμμα του διέκρινε κανείς το πάθος για τη νίκη και την «τρέλα» που αυτή δεν ήρθε. Τώρα ήταν η σειρά των υπολοίπων να παίξουν γι’ αυτόν, να του δώσουν ανάσες, να τον ξεκουράσουν για να τον έχουν όπως πρέπει στο Κάουνας.

Ο Kill Bill στο τρίτο δεκάλεπτο έμεινε στον πάγκο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε να του δώσει ανάσες και εκείνη τη στιγμή οι συμπαίκτες του ήταν αυτοί που το πήραν πάνω τους. Αποφάσισαν να παίξουν και για τον αρχηγό τους. Κατέθεσαν τη ψυχή τους στο παρκέ και δικαιώθηκαν. Έφτασαν στη νίκη, έκαναν το 1-1 και τώρα καλούνται με τον αρχηγό πιο φρέσκο, πιο ξεκούραστο να πάνε στο Κάουνας και στη χειρότερη να φέρουν τη σειρά στο ΣΕΦ.

Είναι όμως χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της ομάδας. «Ένας για όλους και όλοι για έναν», είναι το δόγμα τους και με αυτό πορεύονται και θα συνεχίσουν να πορεύονται. Γι’ αυτό άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Ολυμπιακό.