Ολυμπιακός - Ηρακλής 85 - 49: Ο αρχηγός και ο Μπάλντγουιν!

Ο Ολυμπιακός έδωσε τον πρώτο φιλικό αγώνα στο Μέτσοβο απέναντι στον Ηρακλή τον οποίο νίκησε με 85-49. Εξαιρετικός ο Μπάλντγουιν, σε καλή κατάσταση ο Σπανούλης, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν ο Ποκουσέφκσι και ο Χαραλαμπόπουλος. 

Ολυμπιακός - Ηρακλής 85 - 49: Ο αρχηγός και ο Μπάλντγουιν!

Οι «ερυθρόλευκοι» που «χτίζουν» την ομάδα τους στο Μέτσοβο βρήκαν αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στον αξιόμαχο Ηρακλή που στο πρώτο ημίχρονο τους έβαλε δύσκολα (37-28 το σκορ στο α' μέρος) όμως στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Μπλατ ανέβασαν ταχύτητα και έδειξαν ότι είναι ομάδα με πολύ καλές προοπτικές.

Σε αυτό το διάστημα άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις ο Ποκουσέφσκι ο οποίος πέτυχε δύο τρίποντα αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ανήκει, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο Έλληνας φόργουορντ θέλει να αποδείξει στον Ντέιβιντ Μπλατ ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καλά που του εμπιστεύθηκαν μια θέση στο ρόστερ τους και σήμερα έκανε το πρώτο βήμα.

Ο αγώνας αυτός ήταν και ένα είδος «λύτρωσης» για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν να αγωνιστούν από το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου κόντρα στον Προμηθέα Πατρών που είχε διεξαχθεί στις 8 Μαΐου, κάτι που τόνισε και ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά το ματς. Συγκεκριμένα, ο κόουτς είπε πριν τις καθιερωμένες δηλώσεις «Επιτέλους παίξαμε», δίνοντας το στίγμα για την όρεξη που υπάρχει φέτος στην ομάδα. Στη συνέχεια, σχολίασε: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς σε ένα διάστημα με πολλές δυνατές προπονήσεις, αλλά και απουσίες. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα αλλά και κάποια κακά, αλλά ήταν λογικό».

Το ματς διεξήχθη υπό την παρουσία φιλάθλων. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ηρακλή στο Μέτσοβο δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν το πρώτο φιλικό ματς των ομάδων τους.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 4 (1 ριμπ.,- 1ασ., 2κλ.), Μπόλντγουιν 7 (2ριμπ., 3ασ., 2κλ.), Πολ 15 (4τρ. - 6ριμπ. - 1ασ.), Σπανούλης 3 (1τρ. , 1 ριμπ. , 4ασ.), Χαραλαμπόπουλος 14 (2τρ., 2ρ. , 2ασ. , 2κλ.), Τσέρι 6 (3 ριμπ., 1ασ. , 2κλ.), Χρηστίδης 6 (3ριμπ. - 1ασ.), Τσάπμαν 6 (1τρ., 1ρ.), Ποκουσέφσκι 8 (2τρ. , 5ριμπ.), Ρούμπιτ 6 (1ρ.-1ασ.-2κλ.), Χαπ 10 (10ρ. , 1ασ. , 1κλ.), Νικολαιδης (1ασ.)

Ηρακλής (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 4, Οκεαφορ 2, Γεωργάκης, Σουλερ 9, Σμιθ 6, Ντέιβις 4, Κακαρούδης 4, Καλαϊτζίδης, Χάνλαν 20(3).