Ολυμπιακός: Ιδιαίτερα μαθήματα σε Μπάλντγουϊν και Χαπ ενόψει Euroleague

Γουέιντ Μπάλντγουϊν και Ίθαν Χαπ, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν πέσει πάνω τους, ώστε να τους βοηθήσουν στην προσαρμογή τους. 

Ολυμπιακός: Ιδιαίτερα μαθήματα σε Μπάλντγουϊν και Χαπ ενόψει Euroleague

Στον Ολυμπιακό φέτος υπάρχουν και δύο μπασκετμπολίστες οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον 23χρονο Αμερικανό πλέι-μέικερ, Γουέιντ Μπάλντγουϊν, αλλά και για τον συνομήλικο του φόργουορντ/σέντερ, Ίθαν Χαπ. Και για τους δύο είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία, αμφότεροι δείχνουν ενθουσιασμένοι σε αυτό το νέο ξεκίνημα της καριέρας τους, αλλά αυτή είναι η πρώτη τους φορά μακριά από την Αμερική και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.

Οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», λοιπόν, έχουν πέσει πάνω τους, προσπαθώντας όχι μόνο να τους εξηγήσουν τις διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά και να τους κάνουν ταυτόχρονα να αισθανθούν άνετα και όμορφα στη ζωή τους στην Αθήνα. Κοιτάζουν, πάντως, και οι δυο τους να ενημερωθούν και να μάθουν πράγματα, αντιμετωπίζοντας σαν μία μεγάλη πρόκληση αυτό το βήμα στην καριέρα τους.

Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν θα αποτελέσει τον βασικό πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις δυνατότητες του. Ένας παίκτης που μπορεί να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και θα δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με τις διεισδύσεις του, ενώ αρέσκεται να σουτάρει και μετά από ντρίμπλα.

Σκληροτράχηλος παίκτης, εξαιρετικός αμυντικός, ο οποίος μπορεί να αναλάβει με επιτυχία τον ρόλο του «εξολοθρευτή» στα μετόπισθεν. Τον βοηθάει και το κορμί του, καθώς έχει ύψος 1.93 και άνοιγμα χεριών που φτάνει τα 2.11 μέτρα. Σε αυτό που χρειάζεται βελτίωση, βέβαια, είναι το περιφερειακό του σουτ.

Από την άλλη, υπάρχει ο Ίθαν Χαπ. Ένας παίκτης που έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν περισσότερο στο «4» και λιγότερο στο «5», αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ θα τον αξιοποιήσει κυρίως για τον ρόλο του σέντερ στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Ο συγκεκριμένος έρχεται κατευθείαν από το Κολέγιο του Γουϊνσκόσιν, στο οποίο και διέπρεψε, αλλά η Ευρώπη είναι μία εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Πρόκειται για έναν φόργουορντ/σέντερ με καλές κινήσεις στην επίθεση (έχει καλή τεχνική), διαθέτοντας ευχέρεια να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι. Είναι λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ, έχει καλό σουτ από μέση απόσταση, αλλά δεν είναι σουτέρ πίσω από τα 6.75 μέτρα. Ένας έξυπνο ψηλό, ο οποίος έχει μεγάλη ικανότητα στο να πασάρει. Στα αρνητικά, το γεγονός πως δεν έχει αθλητικά προσόντα, δεν διαθέτει την επιθυμητή σκληράδα στην άμυνα και είναι άστοχος από την γραμμή των βολών. Στο χέρι τους πάντως είναι να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους και να εξελίξουν το παιχνίδι τους στο μεγάλο λιμάνι.