Ολυμπιακός: Nα κάνει κέρδος την ιδιαιτερότητα

Αποτελεί πρόκληση για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως θα αγωνίζεται στη νέα σεζόν αποκλειστικά στην Ευρώπη. Οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να μετατρέψουν σε κέρδος την ιδιαιτερότητά τους. 

Ολυμπιακός: Nα κάνει κέρδος την ιδιαιτερότητα

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων του Ντέιβιντ Μπλατ ενόψει της νέας σεζόν, στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ο Αμερικανός τεχνικός ρωτήθηκε για την φετινή ιδιαιτερότητα που θα έχει η ομάδα. Για το γεγονός πως θα αγωνίζεται αποκλειστικά στην Ευρωλίγκα, δίχως αγώνες στις εγχώριες διοργανώσεις. Η απάντηση που έδωσε ο πολύπειρος τεχνικός ήταν η εξής: «Είναι μία πολύ καλή ερώτηση αλλά δεν έχω την τέλεια απάντηση. Είναι κάτι νέο. Θα υπάρχει σίγουρα περισσότερος χρόνος για δουλειά και ξεκούραση. Θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά και θα δούμε πως θα κυλήσει όλο αυτό στην διάρκεια της χρονιάς».

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα φέτος της ομάδας του Πειραιά, είναι να αποδείξει κιόλας στη πράξη, πως δεν θα τον επηρεάσει το γεγονός πως θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα. Είναι μία πρόκληση. Υπάρχει ένας προβληματισμός πως οι «ερυθρόλευκοι» θα καθυστερήσουν να βρουν ρυθμό λόγω έλλειψης αγώνων, αλλά από την άλλη υπάρχει και η άποψη πως από την στιγμή που ο Ολυμπιακός θα λαμβάνει μέρος μόνο εκτός των τειχών, θα τον βοηθήσει, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιάζονται περισσότεροι φρέσκοι και ξεκούραστοι. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η φετινή κορυφαία διοργάνωση θα είναι περισσότερο δύσκολη και απαιτητική σε σχέση με τις προηγούμενες. Και αυτό γιατί οι ομάδες στο πρωτάθλημα έχουν αυξηθεί κατά δύο (από 16 έγιναν 18), οπότε θα υπάρχουν τέσσερις επιπλέον αγωνιστικές στη κανονική περίοδο, συν παραπάνω «διαβολοβδομάδες» (δύο ματς σε μία εβδομάδα).

Όπως γίνεται αντιληπτό, ταυτόχρονα αυξάνονται οι απαιτήσεις, τα ταξίδια, αλλά και η κούραση. Από αυτή την εξέλιξη, οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να βγουν νικητές, καθώς δεν θα έχουν υποχρεώσεις τα Σαββατοκύριακα (με ματς πρωταθλήματος) και θα έχουν το μυαλό τους στραμμένο αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Να είστε σίγουροι, πως το «πείραμα» που θα γίνει φέτος με τον Ολυμπιακό, το παρακολουθούν και πρωτοκλασάτες ομάδες της διοργάνωσης. Βλέπετε, αν αυτό λειτουργήσει σαν κέρδος για τους «ερυθρόλευκους», δεν θα αργήσει η στιγμή που και άλλοι σύλλογοι, θα επιδιώξουν να παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα, αφήνοντας στις εγχώριες διοργανώσεις τις «δεύτερες» ομάδες τους. Μη σας φαίνεται ως τραβηγμένο σενάριο. Ήδη ο πρόεδρος της Μπασκόνια έχει αναφερθεί με θέρμη σε αυτή την προοπτική, ενώ και άλλοι σύλλογοι βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση που έκαναν οι Πειραιώτες. Ταυτόχρονα, τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας, οι οποίοι (ας μην κρυβόμαστε) ονειρεύονται μελλοντικά μία κλειστή επαγγελματική λίγκα, στα πρότυπα του ΝΒΑ.