Τα μειωμένα αντανακλαστικά της ΕΟΚ στο θέμα του Μπλατ

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν τα… μειωμένα αντανακλαστικά κάποιων ελληνικών ομάδων οι οποίες απέφυγαν να ευχηθούν έστω και τυπικά στον προπονητή του Ολυμπιακού.

Τα μειωμένα αντανακλαστικά της ΕΟΚ στο θέμα του Μπλατ

Περισσότερο όμως από τις ομάδες, άξια αναφοράς είναι η στάση της ίδιας της ΕΟΚ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης η οποία επίσης δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα του Μπλατ την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστό το θέμα της υγείας του.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μεν σε ανοιχτή κόντρα με την Ομοσπονδία, όμως εδώ δεν μιλάμε για κάποιο θέμα της ομάδας, αλλά για ένα σοβαρό θέμα υγείας που κινητοποίησε ολόκληρο τον πλανήτη και σίγουρα στο μέλλον η στάση του κόουτς του Ολυμπιακού θα εμπνεύσει πολλούς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν παρόμοιες ή και ακόμα χειρότερες δυσκολίες.

Η ΕΟΚ λοιπόν δεν έχει κάνει ούτε μια αναφορά στο όνομα του Μπλατ, επιλέγοντας να αποστασιοποιηθεί από το θέμα, την ώρα που η εθνική ομάδα της Ρωσίας προπονείται και στα μπλουζάκια των αθλητών υπάρχει μήνυμα στήριξης στον κόουτς.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι η στάση αυτή μόνο καλή δεν είναι για τον ελληνικό αθλητισμό, αφού τις τελευταίες μέρες στα social media και στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ υπήρξαν θέματα με τους τραυματισμούς των Αθηναίου και Σλούκα οι οποίοι είναι πρόσκαιροι και οι αθλητές θα τους ξεπεράσουν, ενώ τηρήθηκε σιγή ιχθύος σε ένα λεπτό θέμα υγείας που θα συντροφεύει για πολλά χρόνια τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Από τις ομάδες που ανταγωνίζονται τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει μια τέτοια κίνηση κατανοητή αφού το τυφλό πάθος πλέον κυριαρχεί σε κάθε τομέα της χώρας (να αναφέρουμε πάντως ότι είναι προς τιμήν της ΑΕΚ η θέση που πήρε στο πλευρό του Μπλατ).

Η Ομοσπονδία όμως όφειλε να πάρει θέση, έστω και για το τυπικό της υπόθεσης.

Τελικά, ούτε αυτό δεν έκανε αφήνοντας «σκιές» για τον τρόπο λειτουργίας της και το πως αντιμετωπίζει τα θέματα του Ολυμπιακού.