Σπανούλης: "Παίρνουμε ενέργεια από τον κόσμο μας"

Δηλώσεις των Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη είχε  το βίντεο "preview" ενόψει των πλέι οφ του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Η διοργανώτρια Αρχή υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους φιλάθλους τους δύο "back to back" τίτλους της ομάδας του Πειραιά το 2012 και το 2013, αλλά και τη συμμετοχή στους τελικούς του 2015 και 2017. 

Σπανούλης: "Παίρνουμε ενέργεια από τον κόσμο μας"

Ο 28χρονος διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μάντζαρης είπε για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει και φέτος το πλεονέκτημα έδρας: «Είναι πολύ σημαντικό, γιατί όταν το γήπεδο είναι γεμάτο παίρνουμε πολλή ενέργεια από τον κόσμο, ο οποίος είναι σαν τον έκτο παίκτη μας. Πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, ειδικά στην έδρα μας».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Έχουμε δει πολλές φορές πως κάποια ομάδα μπορεί να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας πολύ εύκολα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Παίρνουμε ενέργεια από τους φιλάθλους μας. Νιώθουμε ασφαλείς στην έδρα μας».

Ως προς τις πιθανότητες να φτάσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ, ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: «Κάθε χρόνο παλεύουμε σκληρά για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Δεν είμαστε σαν άλλες ομάδες, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ που σχεδόν γνωρίζουν πως θα είναι εκεί. Κατακτήσαμε δύο φορές τη EuroLeague, χάσαμε δύο τελικούς. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί».

Τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε στην ίδια ερώτηση: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην ομάδα μας και στο πώς θα είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Θα δούμε πρώτα τον αντίπαλό μας και μετά θα τον αναλύσουμε, ώστε να είμαστε όσο το περισσότερο έτοιμοι γίνεται. Αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι το ποιος θα είναι έτοιμος στο πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν. Όλα αυτά τα χρόνια που παίζω μπάσκετ, αυτό μετρούσε».