Ο Μπλατ κράτησε τον Τσέρι γιατί τον εμπιστεύεται

Λίγα λόγια για την πολύκροτη παραμονή του Γουίλ Τσέρι στον Ολυμπιακό. 

Ο Μπλατ κράτησε τον Τσέρι γιατί τον εμπιστεύεται

Από τις 2 Ιουνίου σας είχαμε γράψει στην έντυπη έκδοση του «ΦΩΤΟΣ» ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο Γουίλ Τσέρι δεν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικάνος είναι ένας παίκτης που χαίρει της άκρας εκτίμησης του Ντέιβιντ Μπλατ και η παραμονή του στο μεγάλο λιμάνι της χώρας δεν έγινε πράξη επειδή ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε γκαρντ, αλλά επειδή ο Ντέιβιντ Μπλατ τον είχε βρει...

Ο Τσέρι δεν έχει εμπορικό όνομα και σίγουρα όταν ανακοινώθηκε ότι αυτός θα είναι η τελευταία προσθήκη ο κόσμος ξεκίνησε την μουρμούρα, αφού περίμενε ότι θα έρθει κάποιος με πιο «βαρύ» όνομα για τη θέση του βασικού γκαρντ και όχι ως συμπληρωματικός.

Φυσικά για αυτό ευθυνόμαστε κι εμείς οι δημοσιογράφοι. Και εξηγούμαι: Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού άλλαξε μετά το ναυάγιο με τον Σλούκα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σκέψεις να «σπάσουν» τα χρήματα που θα δαπανούσαν για τον Έλληνα παίκτη σε δύο αμερικάνους γκαρντ. Τελικά ο Μπλατ αποφάσισε να δώσει πολλά χρήματα για τον Κουζμίνσκας και στον Πειραιά παρέμεινε ο Τσέρι. Πολλοί από εμάς λοιπόν τότε γράφαμε όσα ξέραμε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό ο οποίος τελικά άλλαξε, δημιουργώντας μια σύγχυση στον κόσμο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι Ντέιβιντ Μπλατ τον Τσέρι τον ήθελε από πέρυσι τα Χριστούγεννα στην ομάδα, όμως τότε ήταν έγκυος η γυναίκα του κι έτσι έπιασε λιμάνι ο Ουέμπερ. Όταν βγήκαν στην επιφάνεια τα εξωαγωνιστικά του θέματα τότε έφυγε και ήρθε ο Τσέρι ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Μπλατ στους Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν συνέβη χωρίς πλάνο. Το έχουμε γράψει ξανά αρκετές φορές φέτος ότι η ομάδα είναι αποκλειστικό δημιούργημα του Μπλατ. Ο κόουτς του Ολυμπιακού είναι εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη και σίγουρα έχει κάνει τα σχέδια του για το μέλλον. Αν δεν πιστεύετε εμάς, αναρωτηθείτε γιατί στην τελευταία της διαφήμιση η Euroleague έχει συνεχώς μαζί τους Μπλατ και Ομπράντοβιτς.

Δε γίνεται η διοργανώτρια Αρχή να τον παρουσιάζει ως έναν εκ των κορυφαίων και οι Έλληνες οπαδοί να τον ανεβοκατεβάζουν ως άσχετο στα social media.

Άλλωστε μην ξεχνάτε τη σοφή ρήση: «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό». Ας δούμε τι έχει στο μυαλό του για το ρόστερ που έχει δημιουργήσει κι ας τον κρίνουμε από τα αποτελέσματα. Η «φαγωμάρα» μόνο κακό κάνει, αφού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ούτε καν η προετοιμασία του Ολυμπιακού...