Ολυμπιακός: Εγγύηση οι Αγγελόπουλοι, «μαέστρος» ο Μπλατ

Πως καταρρίπτεται ο «μύθος» για τον περίφημο ελληνικό κορμό της ομάδας του Πειραιά η οποία φέτος είναι πραγματικό δημιούργημα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ολυμπιακός: Εγγύηση οι Αγγελόπουλοι, «μαέστρος» ο Μπλατ

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις φετινές του μεταγραφές με ένα παράθυρο να είναι ακόμα μισάνοιχτο μόνο για την υπόθεση Λαρεντζάκη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έπρεπε να σχεδιάσει μια ομάδα που θα αγωνιστεί μόνο στην Ευρωλίγκα και η εξέλιξη αυτή μάλλον θα τον έκανε να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού είχε την ευκαιρία να πάρει περισσότερους ξένους και να στελεχώσει το ρόστερ του.

Η ομάδα φέτος μπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνει πιο αποδυναμωμένη, όμως τα πράγματα ίσως να μην είναι έτσι όπως τα φαντάζεται ο κόσμος. Σας έχουμε γράψει πολλές φορές στο «ΦΩΣ» ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν είναι «χθεσινός» στο παιχνίδι. Έχει άπειρες παραστάσεις από τα παρκέ της «Γηραιάς Ηπείρου» και έχει την τεχνογνωσία να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας ομάδας όπως αυτή του Πειραιά.

Ο ίδιος ξέρει τι θέλει από τους παίκτες του και οι φετινές του επιλογές είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν έχουν μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι τους και είναι πιο «κοντά» στα θέλω του προπονητή. Το στοίχημα λοιπόν του Μπλατ είναι να «δέσει» τις επιλογές που έχει κάνει και να παρουσιάσει στο παρκέ την ομάδα όπως την ονειρεύεται: Πιο αθλητική, πιο ικανή στο μακρινό σουτ και με πολύ μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι της.

Ο ελληνικός κορμός…

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχει γίνει μεγάλη συζήτηση τον τελευταίο καιρό για τον περίφημο ελληνικό κορμό που διαλύθηκε. Φυσικά και δεν είναι έτσι τα πράγματα αν αναλογιστούμε ότι στην ομάδα παρέμειναν οι τρεις καλύτεροι Έλληνες παίκτες της.

Ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, ο έτερος αρχηγός, Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου. Προσθέστε ότι στο ρόστερ πλέον υπάρχει και ο Αντώνης Κόνιαρης, ενώ από την εφηβική ομάδα έρχονται φορτσάτοι οι Αρσενόπουλος και Κολοβέρος.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους σε αγώνες που «καίνε» όμως θεωρούνται και οι δύο ικανοί να προσφέρουν λύσεις στο μέλλον. Ωστόσο, ο αληθινός ελληνικός κορμός της ομάδας, δεν είναι οι παίκτες που αναφέραμε, αλλά οι πρόεδροί της! Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος όλα αυτά τα χρόνια φρόντιζαν να ανανεώνουν τους Έλληνες παίκτες της ομάδας, ως επιβράβευση για τα κατορθώματά τους.

Έκαναν ραντεβού μαζί τους και σε δέκα λεπτά πραγματοποιούσαν τα «θέλω» τους και τους ανανέωναν τα συμβόλαια. Όμως φέτος τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο σύλλογος έμεινε για τρίτη συνεχόμενη σεζόν χωρίς τίτλο και στο μυαλό των προέδρων υπερίσχυσε το καλό της ομάδας. Εδώ που τα λέμε σε τέτοιες καταστάσεις ο συναισθηματισμοί συχνότερα κάνουν κακό, παρά καλό σε ένα κλαμπ.

Το γεγονός λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα έχει υποχρεώσεις στην Ελλάδα οδήγησε τους διοικητικούς του ηγέτες στην απόφαση να δώσουν τα κλειδιά στον Ντέιβιντ Μπλατ να κάνει όποια κίνηση νομίζει ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στις επιτυχίες. Έδιωξαν όσους δεν ήθελε ο προπονητής (Μάντζαρης, Αγραβάνης, Μπόγρης) και κράτησαν όποιος εισηγήθηκε ο κόουτς (Σπανούλης, Πρίντζεης, Παπανικολάου), ενώ φρόντισαν να τελειώσουν νωρίς την υπόθεση του Κόνιαρη για τον οποίο ο Αμερικανοισραηλινός έχει πάρα πολύ καλή άποψη. Κανένας ελληνικός κορμός δεν διαλύθηκε λοιπόν στον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, η παρουσία των αδερφών Αγγελόπουλων στο «τιμόνι» της διοίκησης εγγυάται τον κορμό για τον οποίο γίνεται συζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες!