Η ώρα της κρίσης για τον Παναθηναϊκό

Η αυλαία των πλέι οφ της Ευρωλίγκας ανοίγει σήμερα στις 20:00 με την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Χίμκι στον ρωσικό «εμφύλιο», ενώ το ματς που δεσπόζει είναι αυτό του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (21:15, NOVASPORTS 1).

Η ώρα της κρίσης για τον Παναθηναϊκό

Το «τριφύλλι» καλείται να αντιμετωπίσει απόψε στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ των πολλών και σημαντικών απουσιών (21:15). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς σήμερα (17/04), ώστε να έχει το προβάδισμα και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας του.

Παρά την οριστική ρήξη που υπάρχει ανάμεσα σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Euroleague, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ επέστησε την προσοχή στους φιλάθλους της ομάδας, ώστε να μην «απαντήσουν» σε τυχόν συνειδητές προκλήσεις των διαιτητών και ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν συγκεντρωμένοι καθ'όλη τη διάρκεια του ματς για να γίνει η ιδανική αρχή στη σειρά των πλέι οφ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανικός τεχνικός των πρασίνων, υπολογίζει κανονικά σε όλους τους παίκτες του. Μάλιστα, ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε πως: «Όλα είναι σημαντικά σε αυτή τη στιγμή της διοργάνωσης. Μια λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει ένα ματς. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, ειδικά στην έδρα μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Από την πλευρά του ο Νικ Καλάθης μίλησε για το... «κλειδί» της αναμέτρησης το οποίο δεν είναι άλλο από την καλή άμυνα, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας επεσήμανε πως: «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάει στο Final Four από το 2012 και μετά. Κάθε χρόνο έχει στόχο να πάει και να πάρει τον τίτλο. Είναι ένα επιπλέον βάρος αυτό. Αλλά είναι στο χέρι μας, έχουμε τα πλέι οφ στην έδρα μας. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε τις νίκες εδώ και μετά μία εκτός έδρας. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και μας πιστεύει. Πρέπει να τους ευχαριστήσουμε που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ».

Στην αντίπερα όχθη, ο Πάμπλο Λάσο πονοκεφαλιάζει, βλέποντας βασικά στελέχη της ομάδας του όπως οι Σέρχιο Γιουλ, Φακούντο Καμπάτσο και Άντονι Ράντολφ, να μην τίθενται στη διάθεσή του για το αποψινό ματς.

«Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη σεζόν. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα από τότε που τραυματίστηκε ο Γιουλ, μέχρι και τώρα που χτύπησε ο Καμπάτσο. Όλους θα ήθελα να τους έχω μαζί μου, αλλά είμαι περήφανος για την πορεία της ομάδας μου.

Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, όπως είναι και η Ρεάλ, μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο να πεις τι θα αποτελέσει κλειδί. Τα ριμπάουντ σίγουρα, τα ποσοστά στα σουτ, τα λάθη, η άμυνα... Αλλά σε τέτοια παιχνίδια, αν δεν είσαι έτοιμος να παίξεις σε κάθε κατάσταση, τότε θα είναι δύσκολα να νικήσεις. Γιατί θα είναι οι άλλοι έτοιμοι να νικήσουν. Πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, αφού οι φίλοι του «τριφυλλιού» φρόντισαν να κάνουν sold out στα εισιτήρια λίγες μόνο ώρες έπειτα από την έκδοσή τους.