Ακόμα πιο δυνατή η νέα Ευρωλίγκα

Ηχηρές μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να μην μπορούν πλέον να κοντράρουν τις μεγάλες δυνάμεις

Ακόμα πιο δυνατή η νέα Ευρωλίγκα

Βάσει των κινήσεων που έχουν γίνει ως τώρα, η νέα Ευρωλίγκα (με 18 ομάδες από του χρόνου) προβλέπεται ακόμα πιο δυνατή και συναρπαστική! Παρά την κρίση πέφτει αρκετό χρήμα από τις ισχυρές ομάδες, παίκτες από το ΝΒΑ επιστρέφουν στην Ευρώπη, η Κίνα δεν φαντάζει πλέον τόσο ειδυλλιακή για τους Αμερικανούς με το νέο καθεστώς συμβολαίων εκεί, η αγορά ανοίγει σε Γαλλία και Γερμανία, και σ΄ αυτό το σκηνικό προσπαθούν να …επιβιώσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Άλλες εποχές οι εκπρόσωποί μας ήταν τα …φόβητρα της Ευρώπης και κάθε μεγάλος παίκτης ήθελε να έρθει εδώ. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και πλέον ακολουθούμε τις εξελίξεις. Η υψηλή φορολόγηση παραμένει βραχνάς και το θέμα τώρα είναι με τα λεφτά που διαθέτεις, να κάνεις έξυπνες κινήσεις. Το σημαντικό σ΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι να είσαι άριστος γνώστης της αγοράς και να διαθέτεις τους κατάλληλους ανθρώπους στο σκάουτινγκ.

Πάμε μαζί να ρίξουμε μια ματιά στις κινήσεις των ομάδων ως τώρα, με τις κυριότερες μεταγραφές, ανανεώσεις και αποχωρήσεις. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ κράτησε στον πάγκο της τον Ιτούδη, πήρε τον Στρέλνιεκς που τον ήθελε ο Παναθηναϊκός και …πακέτο απ΄ τη Μπασκόνια τους Βόιγκτμαν, Χίλιαρντ. Κράτησε τους Κλάιμπερν, Χάινς και Χάκετ, ενώ έχασε τους Ντε Κολό, Χίγκινς και Ροντρίγκεθ. Η φιναλίστ Έφες διατήρησε τον βασικό της κορμό που την οδήγησε ψηλά φέτος και πήρε απ΄ την ΤΣΣΚΑ τον Πίτερς. Η Ρεάλ κράτησε Κοζέρ, Ταβάρες και Τέιλορ, ενώ έφερε απ΄ τη Μπανταλόνα τον MVP της ACB, Λαπροβίτολα. Η Φενέρμπαχτσε ισχυροποιήθηκε με τον Ντε Κολό, ενώ ανανέωσε με τους Σλούκα και Ντατόμε. Έφυγαν για το ΝΒΑ Μέλι και Γκούντουριτς.

Η Μπαρτσελόνα είναι πρωταγωνίστρια μέχρι στιγμής! Έκανε το μπαμ με τον Μίροτιτς, προσφέροντάς του μυθικό συμβόλαιο, πάει και για τον Αμπρίνες, ενώ πήρε επίσης τους Ντέιβις (Ζαλγκίρις) και Χίγκινς! Έμειναν Ερτέλ, Κλαβέρ και Χάνγκα. Στην Ολίμπια Μιλάνο η μεγάλη μεταγραφή έγινε στον πάγκο, με τον Έτορε Μεσίνα να αφήνει τους Σπερς και να επιστρέφει στην Ευρώπη! Υπερδραστήριος και ο Ερυθρός Αστέρας του Μίλαν Τόμιτς. Έχει αποκτήσει τους Γκιστ, Τζένκινς, Κούζμιτς, Ντέρικ Μπράουν, έμεινε ο Περπέρογλου, ενώ ονειρεύεται τον Τεόντοσιτς!

Η Μπάγερν κράτησε τους παίκτες που ήθελε και τον προπονητή Ράντονιτς. Η Κίμκι φέρνει πίσω απ΄ το ΝΒΑ τους Νταϊρίς Μπέρτανς και Μοζγκόφ, πήρε τον Καράσεφ απ΄ τη Ζενίτ και κράτησε τον Τίμα. Η Μπασκόνια έκανε την αρχή με τον Έρικ (Νταρουσάφακα), ενώ η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου έχει πάρει τον Ουόλτερς (Ζαλγκίρις) και κράτησε τους Μπλακ, Καλοϊάρο.

Η Ζαλγκίρις με τον Γιασικεβίτσιους να συνεχίζει στον πάγκο, έκανε έξυπνες κινήσεις πάλι, με τους Πέρεζ (Μπάνβιτ), Χέις (Γαλατασαράι) και Λαντέιλ (Παρτιζάν). Πήρε κι απ΄ τον Παναθηναϊκό τον Λεκαβίτσιους. Η Βαλένθια κράτησε τον κορμό και πήρε τον Μότουμ (Έφες), το δυναμικό της διατήρησε και η Άλμπα του Ρενέσες, ενώ η Βιλερμπάν έφερε πίσω τον Έντουϊν Τζάκσον και κράτησε τον Πέιν. Η πρωτάρα Ζενίτ του Πλάζα έχει πάρει τους Αμπρομάιτις, Πονίτκα, Αλμπισί, Ρένφροε, Ζούμπκοφ και Κβοστόφ.

Σ΄ όλα αυτά τι έχουν κάνει οι δικοί μας; Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ως τώρα τους Πάντερ, Πολ, Ρούμπιτ και Κόνιαρη, ενώ ο Παναθηναϊκός τον Ράις μόνο, με τον Πιτίνο να κουνάει μαντήλι. Έχουν δρόμο και οι δύο για να μπορέσουν να φτιάξουν κάτι καλό και να έχουν τύχη να διεκδικήσουν τουλάχιστον την είσοδό τους στα πλέι οφ. Τα μεγαλεία του παρελθόντος πέρασαν ανεπιστρεπτί.