H Mπαρτσελόνα έχει βάλει στόχο την κατάκτηση της EuroLeague

Η Μπαρτσελόνα φέτος ξοδεύει πολλά εκατομμύρια ευρώ, έχει φέρει στη Βαρκελώνη τους Ντέιβις, Μίροτιτς και Χίγκινς, έχοντας βάλει στόχο την κατάκτηση της EuroLeague.

H Mπαρτσελόνα έχει βάλει στόχο την κατάκτηση της EuroLeague

Η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα συμμετείχε σε Final Four ήταν το καλοκαίρι του 2014 και η τελευταία φορά που κατέκτησε το τρόπαιο, ήταν το 2010, κόντρα στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια, όμως, όχι μόνο απέχει εδώ και πέντε χρόνια από την τελική φάση της διοργάνωσης, αλλά ζει και στη... σκιά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Φέτος, όμως, οι "μπλαουγκράνα" έχουν ανοίξει τα ταμεία τους και έχουν ήδη αναδειχθεί στη... πρωταθλήτρια ομάδα στο κομμάτι των μεταγραφών. Πήραν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Κόρι Χίγκινς, έφεραν στη Βαρκελώνη το πιο "καυτό" όνομα από τους διαθέσιμους σέντερ της EuroLeague, τον Μπράντον Ντέιβις από τη Ζαλγκίρις, ενώ έκανε... κρότο το γεγονός πως έφεραν από το ΝΒΑ και τους Μπακς τον Μαυροβούνιο πάουερ-φόργουορντ (με ισπανικό διαβατήριο) Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος θα αμείβεται με περίπου 7.000.000 ευρώ (!) τον χρόνο.

Σε όλα αυτά, προσθέστε την παραμονή του Γάλλου γκαρντ, Τομά Ερτέλ, όπως και των Άνταμ Χάνγκα και Βίκτορ Κλαβέρ. Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, αυτόματα αρχίζει και χρίζεται ως φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague, με τους Καταλανούς να συνεχίζουν τις εντυπωσιακές μεταγραφικές τους κινήσεις, έχοντας ως επόμενο στόχο τον Ισπανό σμολ-φόργουορντ, Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στους "μπλαουγκράνα".