Ολυμπιακός: Ο Μπλατ, οι βάσεις και οι τελευταίες πινελιές του ρόστερ...

Το ζητούμενο φέτος για την ομάδα του Ολυμπιακού είναι να επιστρέψει στο Final Four, δηλαδή στην κανονικότητά της. 

Ολυμπιακός: Ο Μπλατ, οι βάσεις και οι τελευταίες πινελιές του ρόστερ...

Οι «ερυθρόλευκοι» τις δύο τελευταίες τους σεζόν στην Ευρωλίγκα αποχαιρέτησαν «χτυπημένοι» από κάθε λογής πρόβλημα.

Το 2017-2017 οι τραυματισμοί στα ματς των πλέι οφς με την Ζαλγκίρις στέρησαν την ευκαιρία στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του να βρεθούν στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η απουσία του Πρίντεζη από τα ματς με τους Λιθουανούς έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να βρει τον τρόπο να κλείσει την περιφέρεια των «ερυθρόλευκων» χωρίς να ανησυχεί για το παιχνίδι τους εντός ρακέτας.

Mπλατ-Αγγελόπουλοι: Συζήτησαν για όλα

Μια σεζόν αργότερα, στο λιμάνι του Πειραιά τα γεγονότα και οι εξελίξεις ήταν τόσο καταιγιστικά που από τα μέσα του Ιανουαρίου και έπειτα η ομάδα πήρε κυριολεκτικά την κάτω βόλτα.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο οποίος πολέμησε λυσσαλέα τον «αιώνιο αντίπαλο» με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, έπιασε τόπο και ο Ολυμπιακός κατέρρευσε. Από 5ος στη βαθμολογία βρέθηκε να παλεύει για την είσοδό του στην οκτάδα και τελικά αποχαιρέτησε από τη φάση των ομίλων.

Οι επιλογές ξένων

Μέσα σε όλα τα προβλήματα ήρθαν να προστεθούν και οι επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ στους ξένους παίκτες οι οποίοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και περισσότερο έφεραν προβλήματα στην ομάδα (φυγή Τουπάν, αμυντική ανυπαρξία Τουπάν, αγνώριστος ο Τίμα) παρά λύσεις στην ομάδα.

Τη σεζόν που θα έρχεται το στοίχημα για τον κόουτς του Ολυμπιακού είναι διπλό. Πρώτον ο σύλλογος να βρει ξανά την υγεία που τον χαρακτήριζε, οι παίκτες να γίνουν και πάλι οικογένεια και οι ξένοι που θα έρθουν να έχουν τη σωστή καθοδήγηση από τους Έλληνες.

Mπλατ: Εξηγεί γιατί η EuroLeague θα είναι καλύτερη τη νέα σεζόν (vid)

Δεύτερον να αφήσουν πίσω τα προβλήματα που είχαν φέτος στον Πειραιά και να χαράξουν νέα αρχή. Ο κόουτς Μπλατ είναι παλιά καραβάνα στην Ευρωλίγκα και ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης.

Οι βάσεις φαίνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν. Απομένουν οι τελευταίες πινελιές που θα ολοκληρώσουν το ρόστερ. Έρχονται και αυτές και μετά θα μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για τα όσα θα δούμε τη νέα σεζόν.

Η ομάδα πάντως φαίνεται ότι έχει μπει στο σωστό δρόμο...