Ολυμπιακός: Πήραν μπροστά οι μηχανές…

Ο Ολυμπιακός μετά από την περίοδο του σχεδιασμού προχωράει στην υλοποίηση του πλάνου για τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Πήραν μπροστά οι μηχανές…

Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνταν όλο αυτό το διάστημα με άκρα μυστικότητα η οποία έφτανε στα όρια της εσωστρέφειας.

Ωστόσο μετά το ραντεβού του Ντέιβιντ Μπλατ με τους προέδρους της ΚΑΕ η ομάδα πήρε τις αποφάσεις της και πλέον είναι στο στάδιο που καταρτίζει το ρόστερ της νέας σεζόν. Η αρχή έγινε με τον Κέβιν Πάντερ ο οποίος ήρθε στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να αναλάβει ρόλο «εκτελεστή».

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε ο Αντώνης Κόνιαρης, ένας Έλληνας γκαρντ που είναι από τους πλέον ελπιδοφόρους της γενιάς του και χαίρει της άκρας εκτίμησης του κόουτς του Ολυμπιακού. Χθες ήρθε το τρίτο «χτύπημα» με την ανακοίνωση του Μπράντον Πολ ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο που είχε πέρυσι στην ομάδα ο Αξέλ Τουπάν. Από την άλλη αποχώρησαν ο Γιώργος Μπόγρης, ο Ζακ Λεντέι ενώ ερωτηματικό παραμένει ακόμα ο Δημήτρης Αγραβάνης ο οποίος μέχρι πρόσφατα θεωρούταν «τελειωμένος» όμως τις τελευταίες μέρες το κλίμα φαίνεται να έχει αλλάξει.

Βρισκόματσε ακόμα στις αρχές του Ιουλίου, η ομάδα προχωράει κανονικά τον σχεδιασμό της νέας σεζόν ο οποίος μέχρι να ολοκληρωθεί έχει ακόμα πολύ δρόμο. Ο Ολυμπιακός «χτίζει» το μέλλον με το σκεπτικό ότι τη νέα σεζόν δεν θα αγωνίζεται στην Μπάσκετ Λιγκ αλλά στην Α2. Αυτό σημαίνει ότι αν τελικά επιβεβαιωθεί και τυπικά το παραπάνω, η διοίκηση θα πρέπει να βρει και έναν προπονητή ο οποίος θα κοουτσάρει την δεύτερη ομάδα.

Όπως σας έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν αυτή θα απαρτίζεται από νεαρούς παίκτες οι οποίοι ουσιαστικά θα «ψήνονται» προκειμένου να μπαίνουν έτοιμη στην πρώτη. Στόχος του Ολυμπιακού είναι η επιστροφή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ενώ για την ομάδα της Α2 τα πράγματα θα είναι πιο περίπλοκα. Βλέπετε οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν τις υποχρε3ώσεις του από το -6 της βαθμολογίας σε ένα πρωτάθλημα που είναι αρκετά απαιτητικό και πρωτόγνωρο για τους «ερυθρόλευκους». Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός έπειτα από πολύ καιρό δείχνει ότι βγάζει υγεία και επιστρέφει στην κανονικότητα.

Τα προβλήματα που στιγμάτισαν τους Πειραιώτες τη φετινή σεζόν έχουν μείνει πίσω, οι μηχανές στο μεγάλο λιμάνι της χώρας έχουν ανάψει για τα καλά και πλέον αναμένονται τουλάχιστον τρεις παίκτες ακόμα. Ένας αθλητικός σέντερ και δύο γκαρντ εκ των οποίων ο ένας θα είναι και το μεγάλο όνομα του καλοκαιρινού παζαριού. Σε λίγες μέρες αναμένονται περισσότερες εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι οι φίλοι της ομάδας δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον…