Ολυμπιακός: Ο Σλούκας, η επικοινωνιακή ήττα και οι επόμενες κινήσεις...

Ο Κώστας Σλούκας ανακοινώθηκε και επίσημα από την Φενέρμπαχτσε και ο Νίκος Καλαμπάκας καταγράφει το σίριαλ της μεταγραφής του και τις επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: Ο Σλούκας, η επικοινωνιακή ήττα και οι επόμενες κινήσεις...

Οι συζητήσεις του Ολυμπιακού με τον Κώστα Σλούκα δεν είχαν αίσιο τέλος για την ομάδα του Πειραιά, γεγονός που σκόρπισε απογοήτευση στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

Είναι γεγονός ότι το θέμα του Σλούκα, εφόσον είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό θα λειτουργούσε και σαν «βάλσαμο» στις πληγές που άνοιξαν φέτος στην ομάδα του Πειραιά. Τελικά αυτό δε συνέβη και πλέον το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι να φροντίσει να μην ανοίξουν περισσότερο τα «τραύματά» του.

Ας δούμε όμως τα δεδομένα του σίριαλ:

- Το γεγονός ότι οι δύο πλευρές ξεκίνησαν επαφές δεν είναι κακό. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι κάνει μια προσπάθεια να δώσει σε έναν Έλληνα παίκτη αποδεδειγμένης αξίας τον ρόλο που μέχρι σήμερα κατέχει στο λιμάνι ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης.

- Ο Κώστας Σλούκας ΔΕΝ χρησιμοποίησε την πρώην ομάδα του προκειμένου να βρει καλύτερο συμβόλαιο, αυτό είναι 1000% σίγουρο. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι πριν λίγες μέρες ο διεθνής γκαρντ έχασε τον πατέρα του. Οπότε το πιο λογικό, πριν εξελιχθεί τόσο άσχημα η πορεία της κατάστασης του πατέρα Σλούκα, ήταν ο υιός να θέλει να επιστρέψει στη χώρα μας προκειμένου να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του.

- Τελικά η υπόθεση «ναυάγησε» αφού ο Κώστας προτίμησε να παραμείνει στην Τουρκία. Σε ένα σύλλογο με τον οποίο έχει αγωνιστεί σε όλα τα final four από τη στιγμή που εκείνος πάτησε εκεί το πόδι του και που του δίνει προοπτικές να αγωνιστεί και στα επόμενα.

- Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχασε επικοινωνιακά από το θέμα, μια ήττα που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών (ΑΣΕΑΔ, διαρροή ηχητικού, αγωνιστική κατάρρευση, φυγή Τουπάν).

- Πλέον στο λιμάνι του Πειραιά καλούνται να κάνουν τη ρελάνς και να δείξουν ότι υπάρχει ακόμα σφυγμός. Οι οπαδοί περιμένουν ένα αντίστοιχο όνομα προκειμένου να καλύψει τη θέση του βασικού γκαρντ και στην αγορά κυκλοφορούν τέτοια ονόματα (Μίλος Τεόντοσιτς, Μπραντ Ουναμέικερ και Ντιλέινι ο οποίος μεταξύ μας είναι απλησίαστος με το κασέ που έχει).

- Φυσικά, για να έρθει και ένας παίκτης στο λιμάνι, θα πρέπει να ταιριάζει και στο στυλ μπάσκετ που παίζει ο Μπλατ. Ο Ουοναμέικερ και ο Ντιλέινι φαντάζουν ιδανικοί για τον κόουτς, ο Μίλος που σίγουρα είναι ένα από τα κορυφαία γκαρντ του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι - ίσως- λίγο πιο πίσω στις προτιμήσεις του. Αίσθησή μας πάντως είναι ότι ο κόουτς δεν θα έλεγε «όχι» σε μια τέτοια μεταγραφή.

- Με το θέμα Σλούκα να έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα και το ΑΣΕΑΔ να έχει τελεσιδικήσει, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πλέον εκκρεμότητες και πρέπει να «τρέξουν» τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.

- Ήρθε η ώρα οι Πειραιώτες να αρχίσουν να «χτίζουν» για το μέλλον. Να αφήσουν πίσω τους όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν και στις αρχές του καλοκαιριού με τον Κώστα και να κοιτάξουν μπροστά.

- Το στοίχημα πλέον είναι διπλό. Ο κόσμος απέδειξε φέτος ότι είναι δίπλα στην ομάδα σε όποια απόφαση κι αν πάρουν οι πρόεδροι. Οπότε τα αδέρφια που διοικούν καλούνται να φέρουν έναν παίκτη στη θέση του γκαρντ που θα δώσει ουσία στο παιχνίδι του Μπλατ και χαρά στον κόσμο που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ομάδας.

- Ο Πάντερ ήταν μια καλή αρχή αφού θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Ίσως ήταν και ένα δείγμα για το ρόστερ που θα δούμε φέτος στην Ευρωλίγκα. Η απόκτησή του είναι σημάδι ότι φέτος ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερους από έξι ξένους.

- Όμως το όνομά του δεν μπορεί -ακόμα- να μπει σε σύγκριση με αυτά των προαναφερόμενων. Ο κόσμος διψάει να δει κινήσεις ανταγωνισμού.

- Η πρώτη χρονιά του Μπλατ στον Ολυμπιακό ήταν ίσως η πιο περίεργη σεζόν στην ομάδα από την ημέρα που ανέλαβαν τα αδέρφια. Σε αυτό προσθέστε και την... αστοχία του κόουτς στους ξένους (Γκος και Λεντέι έδειξαν κάποια καλά στοιχεία όμως δε δικαίωσαν τις απαιτήσεις, ο Τουπάν έφυγε τόσο ξαφνικά που σάστισε ακόμα και η διοίκηση, ενώ ο Τίμα στο λιμάνι του Πειραιά φαινόταν να έχει ξεχάσει το μπάσκετ και στη Ρωσία έβγαλε μάτια».

Καταλήγοντας, το θέμα Σλούκα έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα για τον Ολυμπιακό. Επικοινωνιακά οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν ήττα. Ουσιαστικά ακόμα δεν υπάρχει καμία επίπτωση αφού οι Πειραιώτες θα καλύψουν τη θέση με άλλο γκαρντ που όπως λέγεται θα είναι αντίστοιχης αξίας. Δεν θα είναι Έλληνας ώστε να γίνει πάνω του επένδυση για το μέλλον, όμως θα είναι παίκτης που θα μπορεί να προσφέρει άμεσα και μαζί με τον Σπανούλη να συνθέσουν ένα φοβερό δίδυμο στα γκαρντ.

Όσο οι μέρες περνούν, η ανυπομονησία αυξάνεται και οι ελπίδες για ηχηρή μεταγραφή σιγοσβήνουν. Μαζί τους σβήνει και η «φλόγα» που άναψε στους οπαδούς ο μέχρι τέλους αγώνας κόντρα στα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός, θα την ανάψει ξανά...