H A2 «ανοίγει» το ρόστερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Το πλάνο του Ντέιβιντ Μπλατ για τον Ολυμπιακό της Euroleague

H A2 «ανοίγει» το ρόστερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Από τη στιγμή που το ΑΣΕΑΔ έκρινε ότι ο Ολυμπιακός είχε άδικο στις προσφυγές που είχε καταθέσει κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Basket league και του υποβιβασμού του στην Α2, οι «ερυθρόλευκοι» θα ακολουθήσουν το πλάνο τους που τη νέα σεζόν θα έχει δύο ομάδες.

Μια η οποία θα αποτελείται από ελπιδοφόρους καλαθοσφαιριστές οι οποίοι θα «ψηθούν» στην Α2, εκεί όπου επιτρέπεται οι ομάδες να έχουν μόνο έναν κοινοτικό παίκτη και έπειτα θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και μια η οποία θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Η εξέλιξη αυτή τελικά ίσως και να είναι μην είναι τόσο άσχημη, ειδικά για τον Ντέιβιντ Μπλατ!

Ο κόουτς του Ολυμπιακού είναι λάτρης του γρήγορου μπάσκετ και θέλει στην ομάδα του παίκτες αθλητικούς που μπορούν να υποστηρίξουν το run and gun παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να φτιάξει ομάδα η οποία θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, μια διοργάνωση που δεν έχει περιορισμούς στους ξένους παίκτες.

Οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν αποκτηθούν περισσότεροι από έξι ξένοι. Θα είναι μια απόλυτα λογική κίνηση για διάφορους λόγους. Αρχικά να πούμε ότι οι διαθέσιμοι Έλληνες που μπορούν να αγωνιστούν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι λίγοι και τα κασέ τους είναι αρκετά «αλμυρά».

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον έχουν εναλλακτικές, αφού μπορούν να βρουν Αμερικάνους που έχουν τα στοιχεία τα οποία απαιτούνται ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Ευρωλίγκας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν ένα κάρο λεφτά. Και μην ξεχνάτε ότι ο κόουτς Μπλατ έχει πάρα πολλές διασυνδέσεις και μπορεί να κινηθεί πολύ έξυπνα στην αγορά.

Το «στοίχημα» του κόουτς

Η περσινή σεζόν ήταν ίσως η πιο «περίεργη» που έχει ζήσει ο σύλλογος από την εποχή που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πήραν το πλειοψηφικό πακέτο της ΚΑΕ.

Τα εξωαγωνιστικά προβλήματα παρέσυραν την ομάδα η οποία στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας φάνταζε ως ένα από τα φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων η οποία θα οδηγούσε τον σύλλογο στα πλέι οφς με πλεονέκτημα έδρας, όμως τελικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να βγουν ούτε στην πρώτη οκτάδα με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει νωρίς την Ευρώπη.

Μέσα σε όλα αυτά που συνέβησαν αποδείχτηκε ότι οι επιλογές του Μπλατ δεν βοήθησαν αρκετά την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ο Λεντέι επιθετικά ήταν εξαιρετικός όμως αμυντικά είχε πολλά προβλήματα, ο Γκος δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες που υπήρχαν, ο Τουπάν άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού ξαφνικά, ενώ ο Τίμα δεν «έδεσε» με τους συμπαίκτες του και παραχωρήθηκε στη Χίμκι με την οποία έβγαλε μάτια με αποτέλεσμα να συμφωνήσει με τους Ρώσους για την επόμενη σεζόν και να αποχαιρετήσει το λιμάνι του Πειραιά. Φέτος ο κόουτς έχει την ευχέρεια να επιλέξει όσους ξένους θέλει.

Το στοίχημα του λοιπόν είναι οι παίκτες που θα φέρει να δικαιολογήσουν τις προσδοκίες και να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, κάτι που ο ίδιος επιθυμεί περισσότερο από τους φίλους της ομάδας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν είναι κανένας πρωτάρης. Μπορεί φέτος η ομάδα να μην κατάφερε να παίξει το μπάσκετ που επιθυμεί ο ίδιος (δείγματα γραφής πάντως έδειξε στο πρώτο μισό της σεζόν) όμως αυτό έχει πεισμώσει πολύ τον Μπλατ που φέτος θέλει να παρουσιάσει έναν εντελώς διαφορετικό Ολυμπιακό.

Μια ομάδα με αθλητικότητα, ικανότητα να παίζει στο τρανζίσιον και να «φορτώνει» με πολλούς πόντους τα αντίπαλα καλάθια. Ο ίδιος «σκανάρει» συνεχώς παίκτες που θα βοηθήσουν τον σύλλογο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του και ευελπιστεί αυτή τη σεζόν οι παίκτες που θα φέρει να τον δικαιώσουν απόλυτα.