Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Basket League

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα αγωνιστούν ξανά στην Basket League εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές στην ΚΕΔ. 

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Basket League

Τον τελευταίο καιρό έχουν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια που θέλουν τη διοίκηση του Ολυμπιακού να παρακαλάει το ΑΣΕΑΔ, και την Πολιτεία, ενώ περιμένει και παρέμβαση του Βασιλακόπουλου προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στην Μπάσκετ Λιγκ, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Η ΚΑΕ είχε πλήρη γνώση του τι την περιμένει όταν έπαιρνε την απόφαση να φύγει από το ΟΑΚΑ ή να μην κατέβει στο ΣΕΦ στον αγώνα των πλέι οφς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» ήξερε ότι η ποινή που την περιμένει είναι ο υποβιβασμός και συνειδητά δεν έκανε ποτέ πίσω για να τον αποφύγει.

Όλα τα άλλα είναι λόγια που γράφονται από Μέσα που έχουν δείξει πολλές φορές τα αντιoλυμπιακά τους αισθήματα μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Άλλωστε, αν ο Ολυμπιακός έτρεχε στα δικαστήρια για να παραμείνει στην Basket League όπως κάποιοι ισχυρίζονται, τι νόημα θα είχαν όσες κινήσεις έκαναν οι πρόεδροι του όλο αυτόν τον καιρό;

Όσοι ασχολούνται σε καθημερινή βάση με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ανέφεραν εξ' αρχής την αλήθεια και τα όσα θα ακολουθήσουν. Ο μοναδικός λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» κυνήγησαν τις δικαστικές υποθέσεις είναι επειδή στόχος της διοίκησης ήταν να αναδείξει όλες τις παρανομίες και τις πρακτικές με τις οποίες λειτουργούν η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό αυτό δε συνέβη ποτέ, αφού σε όλες του τις δικαστικές διαμάχες οι αποφάσεις ήταν εναντίον τους. Το αν είναι σωστές ή όχι δεν μπορώ να σας το γράψω εγώ προσωπικά, η δικαιοσύνη απεφάνθη και άπαντες οφείλουμε να πορευτούμε με τις αποφάσεις αυτές.

Από εκεί και πέρα στον Ολυμπιακό δεν ταράχτηκαν κιόλας μετά τις δύο χθεσινές απορρίψεις από το ΑΣΕΑΔ. Ο σύλλογος του Πειραιά είχε χαράξει το πλάνο του για τη νέα σεζόν και ήταν προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Με τα τωρινά δεδομένα λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξής:

- Στην Α2 όπως σας έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή θα κατέβει νεανική ομάδα οι παίκτες της οποίας θα μαζεύουν εμπειρίες προκειμένου να μπουν «ψημένοι» όταν τους χρειαστεί η πρώτη ομάδα.

- Η ομάδα που θα δημιουργηθεί για την Ευρωλίγκα θα έχει περισσότερους από έξι ξένους. Αυτό φυσικά αρέσει πολύ στον κόουτς Μπλατ ο οποίος θέλει να έχει αθλητικούς παίκτες, γρήγορους που να μπορούν να παίξουν θεαματικό και συνάμα ουσιαστικό μπάσκετ.

Στα πλαίσια αυτά η πρώτη μεταγραφή ήταν ο Πάντερ, ο οποίος μάλιστα ανακοινώθηκε την ημέρα που το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις εφέσεις του Ολυμπιακού. Στο fosonline σας είχαμε γράψει ότι ο κύριος λόγος που καθυστερούσε ο μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν επειδή το βάρος είχε πέσει στην περίπτωση Σλούκα και ότι ναι μεν υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των οπαδών, όμως θα έρθει και η στιγμή των πανηγυρισμών. Φυσικά και το όνομα του Πάντερ δεν είναι τόσο εμπορικό, όμως με την προσθήκη του ο Ολυμπιακός έβαλε στο ρόστερ του έναν παίκτη που δεν κωλώνει να πάρει προσπάθειες, έχει τρομερά επιθετικά προσόντα και δεν κρύβεται όταν η μπάλα καίει.

Σίγουρα όταν όλα τα sites και οι εφημερίδες γράφουν ονόματα όπως του Σλούκα, του Τεόντοσιτς και του Ουοναμέικερ, η απόκτηση του Πάντερ ξενερώνει λίγο τον κόσμο, όμως αυτή είναι μόνο η αρχή για τον Ολυμπιακό ο οποίος τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει κι άλλους παίκτες.

Είναι εβδομάδα εξελίξεων αυτή που έρχεται τόσο για αυτούς που θα φύγουν, όσο και για αυτούς που θα έρθουν. Το σίγουρο είναι ότι τώρα που η ομάδα ξεμπέρδεψε με τα δικαστικά, θα ρίξει όλο το βάρος στις μεταγραφές.

Στόχος της διοίκησης είναι να δημιουργήσει ένα ρόστερ το οποίο θα επιστρέψει τον σύλλογο στο Final Four της Ευρωλίγκας. Το κίνητρο φέτος μάλιστα είναι πιο ισχυρό, αφού όσοι μείνουν και όσοι έρθουν θα έχουν απαλλαγεί από το... βάρος του πρωταθλήματος που εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι μια διοργάνωση που σπάει τα νεύρα των Πειραιωτών και τους αποπροσανατολίζει. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός καθόταν να παίξει σε ένα τραπέζι που η τράπουλα ήταν «σημαδεμένη». Και αυτό δεν του έκανε ποτέ καλό...