Μεσίνα: «Στην Αρμάνι Μιλάνο θα έχω τον ρόλο του Πόποβιτς»

Ο Ετόρε Μεσίνα είναι ο νέος προπονητής-πρόεδρος της Αρμάνι Μιλάνο, αναφέρθηκε στον ρόλο του, αλλά και στην απόφαση του να αποχωρήσει από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. 

Μεσίνα: «Στην Αρμάνι Μιλάνο θα έχω τον ρόλο του Πόποβιτς»

Ο Ετόρε Μεσίνα, ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ, ο Ιταλός κόουτς επέστρεψε στην Ευρώπη. Μάλιστα, ανέλαβε την θέση του προπονητή-προέδρου στην Αρμάνι Μιλάνο.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του, αναφέρθηκε τόσο στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του, όσο και για τις εμπειρίες του στο Σαν Αντόνιo: «Όταν είχα αποφασίσει να εργαστώ ως βοηθός του Πόποβιτς, το έκανα επειδή εκείνη τη χρονική στιγμή ήθελα να βρεθώ μαζί με συγκεκριμένα άτομα σε έναν άψογο οργανισμό.

Η παραμονή μου εκεί, με έκανε να σκεφτώ ότι ήσουν ήμουν ο “κληρονόμος”, ο επόμενος προπονητής. Έφτασα κοντά και είναι κάτι που θα με έκανε πολύ χαρούμενο. Γύρισα στην Ευρώπη με την επιθυμία να προπονήσω και την ίδια στιγμή να διαλέξω και να συντονίσω κάποια άτομα. Μόλις τα άτομα επιλεχθούν, τότε θα ασχοληθώ με την προπονητική. Όπως συμβαίνει με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς, έτσι και εγώ θα έχω τον τελευταίο λόγο σε κάποιες στρατηγικές αποφάσεις, τις μεταγραφές των παικτών. Ελπίζω πως ποτέ δεν θα χρειαστεί να ασκήσω κάποιο βέτο.

Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στα playoffs της Euroleague. Τα αποτελέσματα είναι συνέπεια της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Ξέρω πως δεν λέω τίποτα καινούριο. Ξεκίνησα να μιλάω με τους παίκτες εχθές. Όταν θα έχω συναντηθεί με όλους, θα αρχίσω να έχω μία ιδέα για το ποιοι είναι χρήσιμοι για την ομάδα και ποιοι όχι».