Οι 17 από τις 18 ομάδες που θα παίξουν στην EuroLeague 2019-20

Η Άλμπα Βερολίνου έγινε η 17η ομάδα που θα λάβει μέρος στην EuroLeague. Απομένει μία wild card. Την θέλουν Παρτιζάν και Ούνικς.

Οι 17 από τις 18 ομάδες που θα παίξουν στην EuroLeague 2019-20

Η νέα σεζόν στην EuroLeague, θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική, δύσκολη και απαιτητική, καθώς ο αριθμός των ομάδων θα αυξηθεί. Συγκεκριμένα, θα φτάσει στις 18, κάτι που σημαίνει πως θα αυξηθούν οι αγωνιστικές, αλλά και οι διπλές εβδομάδες.

Από την ερχόμενη σεζόν (2019-2020), τόσο η Μπάγερν Μονάχου, όσο και η Βιλερμπάν, μπήκαν στη λίστα με τις 11 ομάδες που θα έχουν κλειστό συμβόλαιο τύπου Α1 με την διοργάνωση.

Σε όλα αυτά, προσθέστε την επιστροφή της Βαλένθια, η οποία επέστρεψε στην EuroLeague ως κάτοχος του EuroCup. Επίσης, η παραμονή του Ερυθρού Αστέρα, που κατέκτησε την Αδριατική, αλλά και η Χίμκι που έλαβε μέρος στους τελικούς της VTB.

Πλέον, στην EuroLeague προστέθηκε και η Άλμπα Βερολίνου, η οποία προκρίθηκε στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος. Έτσι, λοιπόν, οι ομάδες έγιναν 17 και άπαντες αναμένουν την 18η. Για την θέση, πάντως, μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτημα για wild card η Ούνικς Καζάν, αλλά και η Παρτιζάν.

Οι ομάδες

Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπασκόνια
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Φενέρμπαχτσε
Αναντολού Εφές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μακάμπι
Ζάλγκιρις
Αρμάνι Μιλάνο
Μπάγερν Μονάχου
Βιλερμπάν
Βαλένθια (κάτοχος EuroCup)
Ερυθρός Αστέρας (κάτοχος Αδριατικής Λίγκας)
Χίμκι (φιναλίστ VTB League)
Άλμπα Βερολίνου (φιναλίστ Bundesliga)