Σλούκας και Μιλουτίνοφ οι ρυθμιστές στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Γιατί το νέο ρόστερ του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί από τον Έλληνα γκαρντ και τον Σέρβο σέντερ.

Σλούκας και Μιλουτίνοφ οι ρυθμιστές στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού να έχουν τελειώσει και κάποιοι παίκτες να κάνουν ήδη τα μπανάκια τους, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για το τεχνικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων». Η διοίκηση του Ολυμπιακού σχεδιάζει πυρετωδώς την επόμενη ημέρα και ήδη ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει ξεκινήσει να καταστρώνει τα μεταγραφικά του πλάνα.

O Μπλατ, ο Τσέρι και ο Σλούκας...

Ο Ολυμπιακός δεδομένα θα κινηθεί για έναν αθλητικό σέντερ κι ένα γκαρντ, ενώ ανάλογα με το τι θα αποφασιστεί για το μέλλον του Γιάνις Τίμα ίσως να αποκτηθεί κι ένα «τριάρι» που θα πλαισιώσει τον Κώστα Παπανικολάου. Όμως όλες οι μεταγραφικές κινήσεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από δύο παίκτες. Έναν πρώην κι ένα νυν!

Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Σλούκα και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ οι οποίοι θα αποδειχτούν σημαντικοί παράγοντες για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας.

O Μπόγρης αποκαλύπτει το παιδικό του είδωλο (pic)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο νούμερο ένα μεταγραφικός στόχος των Πειραιωτών φέτος είναι ο Κώστας Σλούκας. Στον Πειραιά ξέρουν ότι μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Έλληνα γκαρντ στο λιμάνι από την Φενέρμπαχτσε αυτόματα θα αυξήσει τη δυναμική της ομάδας.

«Προτεραιότητα του Σλούκα ο Ολυμπιακός»

Ο Σλούκας είναι ένας αθλητής που ξεκίνησε από… παιδί στον Ολυμπιακό και υπό τις οδηγίες των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Γιώργου Μπαρτζώκα εξελίχθηκε σε έναν από τους πλέον ελπιδοφόρους γκαρντ της Ευρώπης. Αυτό το διέκρινε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος του εμπιστεύθηκε τη θέση του «μαέστρου» στην Φενέρ και ο Κώστας τον δικαίωσε απόλυτα. Πλέον είναι ένας σούπερ σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων, έχει χτίσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του και θεωρείται από όλους ως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Σπανούλη, όταν ο αρχηγός θα σταματήσει το μπάσκετ. Φυσικά η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια που αγωνίζεται στην Τουρκία έχουν κάνει πολλές ευρωπαϊκές ομάδες να κοιτάζουν την περίπτωσή του και ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο για να τον φέρει πίσω στον Πειραιά. Ήδη ενδιαφέρον έχει εκφράσει η Μπαρτσελόνα ενώ και η Φενέρ δεν προτίθεται να τον αφήσει να φύγει τόσο εύκολα.

Πάντως στον Ολυμπιακό ευελπιστούν ότι όταν οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν επίσημη μορφή, ο παίκτης θα δεχτεί να επιστρέψει στο ΣΕΦ, εκεί όπου μεγάλωσε μπασκετικά. Από την απάντησή του θα εξαρτηθεί και το για το ποιους γκαρντ θα κινηθεί ο Ολυμπιακός. Π.χ. αν δεν δεχτεί να έρθει, ίσως παραμείνει ο Τσέρι ο οποίος πέρυσι ήταν από τους πρώτους στόχους του Μπλατ.

Ο Μιλουτίνοφ, το NBA και η «αεροπορία»

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και οι Σαν Αντόνιο Σπερς διατηρούν το μπάι άουτ του για το NBA. Για να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι ο πανύψηλος σέντερ θα πρέπει οι Αμερικάνοι να ενεργοποιήσουν την ρήτρα του μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ενώ οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στη διάρκεια της σεζόν ανάγκασαν όλη την Ευρώπη να ασχοληθεί με το όνομά του.

Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός λοιπόν να δεχτεί μια καλή προσφορά για τον σέντερ του. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό και η απάντηση της ΚΑΕ είναι θετική, τότε οι Πειραιώτες θα πάνε για δύο σέντερ. Διαφορετικά θα κινηθούν για την απόκτηση ενός αθλητικού ψηλού με τις πληροφορίες να λένε ότι δεν αποκλείεται να είναι κάποιος εκ των Χάινς ή Χάντερ που αμφότεροι στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στο λιμάνι και γνωρίζουν άριστα τις απαιτήσεις της ομάδας.

Όπως και να έχει πάντως ότι είναι να γίνει θα συμβεί μετά τον Ιούνιο. Οι ανακοινώσεις φέτος θα καθυστερήσουν γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και αν δεν γνωρίζει η ΚΑΕ σε ποιες διοργανώσεις θα συμμετάσχει τη νέα σεζόν, δεν μπορεί να προχωρήσει το πλάνο του κόουτς.