Βάζει «πλάτη» ο Μπλατ για τις μεταγραφές

Κάθε μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος που θέλει να πρωταγωνιστεί οφείλει να παραδίδει τα κλειδιά της ομάδας σε έναν προπονητή που τυγχάνει τον σεβασμό φίλων και «εχθρών».

Βάζει «πλάτη» ο Μπλατ για τις μεταγραφές

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός «χώρισε» με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και στη θέση του Έλληνα προπονητή ήρθε ένας κόουτς με τεράστιο όνομα στα ευρωπαϊκά παρκέ, αλλά και σε αυτά του NBA.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι «παλιά καραβάνα» στους πάγκους και αποτελεί μια εγγύηση για τους παίκτες που θα αποφασίσουν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε όποια ομάδα κι αν βρίσκεται. Ο κόουτς του Ολυμπιακού φέτος είχε κάποιες… ατυχίες, αφού μερικοί παίκτες που έφερε στο λιμάνι δεν του βγήκαν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα κριθεί και ως αποτυχημένος.

Ο Τουπάν με τον Τίμα «γύρισαν» την πλάτη στον Ολυμπιακό, ο Λεντέι και ο Γκος δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και σίγουρα οι περιπτώσεις αυτές στριφογυρίζουν στο μυαλό του Αμερικανοισραηλινού προπονητή, που φέτος θα προσπαθήσει να μην υποπέσει στα ίδια… λάθη! Το όνομα του και μόνο αποτελεί δέλεαρ για κάθε καλαθοσφαιριστή που θέλει να αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο, αφού μιλάμε για έναν προπονητή ο οποίος στο παρελθόν έχει κοουτσάρει μέχρι και τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού λοιπόν αποτελεί εγγύηση για τις μεταγραφές της ομάδας. Ο ίδιος έχει πολλούς ανθρώπους στην μπασκετική «πιάτσα» οι οποίοι αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά του και «σκανάρουν» συνεχώς την αγορά για λογαριασμό του. Τα αντανακλαστικά του φάνηκαν στην περίπτωση του Ουέμπερ.

Ο Αμερικάνος έλυσε το συμβόλαιό του και σε χρόνο ρεκόρ είχε αντικατασταθεί από τον Ουίλ Τσέρι ο οποίος συμφώνησε με τον κόουτς Μπλατ να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Αυτό και μόνο δείχνει σε πόση υπόληψη έχουν τον κόουτς Μπλατ στην μπασκετική πιάτσα, αφού με ένα τηλέφωνο ο ίδιος μπορεί να πείσει αθλητές να παίξουν για την εκάστοτε ομάδα του. Το αν θα «πιάσουν» είναι το μεγάλο στοίχημα που βάζουν οι προπονητές με τους εαυτούς τους.

Θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η περσινή σεζόν έχει πεισμώσει ακόμα περισσότερο τον προπονητή του Ολυμπιακού καθώς δεν είναι άνθρωπος που συμβιβάζεται εύκολα με την «ήττα». Αυτός ίσως αποδειχθεί και ευεργετικό για τον ίδιο τον Οργανισμό.

Ο Μπλατ εμφανίζεται πιο πεισμωμένος από ποτέ να κερδίσει το στοίχημα της νέας σεζόν και στο λιμάνι του Πειραιά προτίθενται να του κάνουν τις… χάρες προκειμένου το ρόστερ που θα φτιάξει να είναι πιο «ευέλικτο» και πιο πλήρες από αυτό που είχε τη φετινή σεζόν.