Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και η... νέα «αεροπορία»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και τη νέα σεζόν ο βασικός σέντερ του Ολυμπιακού με τους Πειραιώτες να ψάχνουν τον άνθρωπο που θα τον πλαισιώσει στην φροντ λάιν.

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και η... νέα «αεροπορία»

Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία δύο χρόνια είχαν σοβαρό πρόβλημα στη θέση του σέντερ, καθώς οι Αμερικάνοι που ήρθαν (Μακ Λιν και Λεντέι) αποδείχθηκαν λίγο… σοφτ για τις ανάγκες της θέσης.

Στο παρελθόν ο Ολυμπιακός είχε αρκετά δυνατή γραμμή στη θέση των ψηλών και όλα του τα σπουδαία κατορθώματα τα πέτυχε επειδή η «αεροπορία» του δεν άφηνε στους αντιπάλους περιθώριο να σκεφτούν καν ότι θα μπορούν να μπουν εύκολα στη ρακέτα του. Αυτό άλλαξε δραματικά πέρυσι, ενώ φέτος το κακό κορυφώθηκε.

Όταν δεν ήταν στην πεντάδα ο Μιλουτίνοφ οι αντίπαλοι έκαναν… πάρτι, αφού ο Λεντέι δε φημίζεται και για τις ανασταλτικές του ικανότητες. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεδομένα θα προσπαθήσει να αποκτήσει ένα παίκτη που θα έχει τα χαρακτηριστικά που σας προαναφέραμε και οι πρώτοι δύο στόχοι του είναι αμφότεροι παλιοί γνώριμοι της ομάδας.

Ο λόγος για τους Κάιλ Χάινς και Οθέλο Χάντερ οι οποίοι κυκλοφορούν ως free agents στην αγορά και ακόμα είναι αβέβαιο το αν θα ανανεώσουν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι δύο Αμερικάνοι ξέρουν καλά τα κατατόπια του ΣΕΦ αφού η θητεία τους στον Ολυμπιακό εκτόξευσε τις μετοχές τους στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο και δεν θα έλεγαν όχι σε μια ενδεχόμενη επιστροφή τους στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται σίγουρα να εντάξει κάποιον εκ των δύο στο δυναμικό του, με τον Χάινς να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας στα δύο ευρωπαϊκά της το 2012 και το 2013 ενώ έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα άλλες δύο φορές με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η εμπειρία του πλέον είναι σημαντική και είναι ο πρώτος στόχος των Πειραιωτών για τη θέση του σέντερ.

Και ο Χάντερ είναι μια καλή περίπτωση, γνωρίζει την ομάδα καλά και διατηρεί άριστες σχέσεις, όμως προτεραιότητα αποτελεί ο Χάινς και ο Οθέλο είναι η εναλλακτική. Δεν αναμένεται να γίνει άμεσα κάποια κίνηση από τον Ολυμπιακό.

Το πιθανότερο είναι ότι ανακοινώσεις θα υπάρξουν προς το τέλος του Ιουνίου, όμως αυτές είναι οι περιπτώσεις που ενδιαφέρουν τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κάνουν δικό τους έναν εκ των δύο σέντερ.