Ολυμπιακός, ο... σωτήρας του Παναθηναϊκού

Η φετινή σεζόν έφτασε στα όρια της καταστροφής για τον Ολυμπιακό, γεγονός που κάνει τους αντιπάλους του να χαμογελούν. 

Ολυμπιακός, ο... σωτήρας του Παναθηναϊκού

Για ομάδες του βεληνεκούς των Πειραιωτών είναι ασυνήθιστα τα όσα είδαμε φέτος. Από το μισό της σεζόν και έπειτα, η χρονιά άγγιξε τα όρια της καταστροφής στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου ο πρώτος γύρος ήταν... ξεκούραστος για τους Πειραιώτες, όμως ο δεύτερος μετατράπηκε σε σκέτη κόλαση.

Τα εξωαγωνιστικά προβλήματα ήταν τόσα και τέτοια που επηρέασαν την ομάδα με αποτέλεσμα να ξεχάσει παντελώς το καλό της πρόσωπο και να εμφανίσει ένα σύνολο που δεν είχε καμία σχέση με τον θρύλο που τα τελευταία χρόνια έχει αναγκάσει όλη την Ευρώπη να υποκλιθεί.

Αυτό φυσικά κάποιοι πήγαν να το εκμεταλλευτούν και να το παρουσιάσουν ως νίκη μέσα στην αδυναμία τους να πρωταγωνιστήσουν. Φυσικά μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Την ομάδα που έχει μετατραπεί από μια εκ των κορυφαίων της Ευρώπης, σε έναν «καλοπληρωμένο κομπάρσο» της Ευρωλίγκας.

Που ψάχνει τα Final Four με το κιάλι. Από το 2012 έχει να συμμετάσχει σε αγώνες τελικής τετράδας η ομάδα των «πρασίνων». Κι αν νομίζετε ότι αυτό από μόνο του αποτελεί «ψεγάδι» συνυπολογίστε το γεγονός ότι από το 2013 έως και το 2019 το ρεκόρ του στα πλέι οφς της διοργάνωσης είναι 6 νίκες και 21 ήττες. Ντροπιαστικό για ένα σύλλογο που είχε συνηθίσει να σηκώνει τρόπαια τις περασμένες δεκαετίες.

Φυσικά, η ίδια ομάδα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους αγώνες της με τον Ολυμπιακό, μετατρέπεται στους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν και κάνει περίπατο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Άσχετα αν σφυρίζουν τα ντέρμπι συνέχεια οι ίδιοι διαιτητές, άσχετο αν στο κύπελλο όλως τυχαίως τα ντέρμπι κληρώνονται στο ΟΑΚΑ ή στο... τιμωρημένο ΣΕΦ. Η τύχη μάλλον τους χαμογελάει συχνά εδώ.

Η ίδια τύχη που τους έχει εγκαταλείψει στην Ευρώπη. Εκεί όπου το ένα χαστούκι διαδέχεται το άλλο. Αλήθεια, αναρωτήθηκε ποτέ κανείς φίλος του Παναθηναϊκού αν ο Ολυμπιακός δεν είχε φέτος τόσα προβλήματα και δεν έδινε συνεχώς τροφή για σχόλια στους απέναντι με τι θα ασχολούνταν αυτοί;

Πως θα κάλυπταν επικοινωνιακά στους ίδιους τους τους οπαδούς την ευρωπαϊκή τους ανυπαρξία; Ψιλά γράμματα αυτά θα πει κανείς. Κι όμως, στο ΟΑΚΑ ξεφυσούν ανακουφισμένοι φέτος. Διότι αν ο Ολυμπιακός ήταν υγιής, θα είχαν σοβαρά προβλήματα με τον κόσμο.

Δεν θα τους έπαιρνε να τρολάρουν, θα έπρεπε να κάνουν καθαρές και ξάστερες κουβέντες, κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι και το μεγάλο τους ταλέντο! Οπότε, ας συνεχίσουν την πλακίτσα, όμως ας πουν κι ένα ευχαριστώ προς Πειραιά μεριά...