Μπαρτζώκας: «Θα είναι τεράστια η κρίση χωρίς τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ και στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Ολυμπιακού.

Μπαρτζώκας: «Θα είναι τεράστια η κρίση χωρίς τον Ολυμπιακό»

Τα τεκταινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ σχολίασε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24Radio ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τεχνικός της Χίμκι αναφέρθηκε φυσικά στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από την Basket League και τόνισε πως θα είναι κάτι πολύ άσχημο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Δεν έγινε φέτος κάτι καθοριστικό. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει τοξικότητα και μεγάλη ένταση. Υπάρχει μια αντιπαράθεση που έχει ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια και έχει επηρεάσει τους πάντες. Από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός δε θα είναι στην Basket League, αυτομάτως το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει πολύ χαμηλού επιπέδου. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό.

Το ίδιο θα έλεγα και αν θα έλειπε ο Παναθηναϊκός. Δεν ξέρω ποιοι καλοί παίκτες, ποιοι καλοί προπονητές και ποιοι σπόνσορες θα θέλουν να βρίσκονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κρίση που θα δούμε τα επόμενα χρόνια θα είναι τεράστια. Δεν είμαι ο ειδικός για να προτείνω κάτι. Υπάρχουν ειδικότεροι. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτή η αντιπαράθεση που έχει φτάσει να είναι πόλεμος, δεν έπρεπε το ίδιο το μπάσκετ να επιτρέψει να εξελιχθεί έτσι εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι αποτέλεσμα του τελευταίου διμήνου, αλλά πολλών ετών».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας