Σλούκας για τα περί παραίτησης Ομπράντοβιτς: Σε αυτά Έλληνες και Τούρκοι είναι ταμάμ

Ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στον πικρό αποκλεισμό από τον τελικό και απάντησε σε ερώτηση για την φημολογία παραίτησης του κόουτς Ομπράντοβιτς.

Σλούκας για τα περί παραίτησης Ομπράντοβιτς: Σε αυτά Έλληνες και Τούρκοι είναι ταμάμ

Ύστερα από 6 συμμετοχές σε τελικούς Final Four, ο Κώστας Σλούκας γεύτηκε την πρώτη του ήττα σε ημιτελικό. Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε τόσο στο γεγονός, όσο και στη φημολογία από τουρκικό ΜΜΕ, πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε την παραίτηση του στη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε.

Συγκεκριμένα, για το γεγονός σχολίασε τα εξής στους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στη Βιτόρια: «Εντάξει οι Έλληνες με τους Τούρκους είναι ίδιοι σε αυτά. Στις καταστροφές η καταστροφολογία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Όχι δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Αυτή τη στιγμή το κίνητρο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα απέναντι στην ομάδα που μας απέκλεισε τόσο άδοξα θα μπορούσα να πω γιατί δεν αξίζαμε αυτό το φινάλε. Η πορεία μας μέχρι τώρα έδειξε ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο".

Για το τι επηρέασε την ομάδα του: «Είχαμε τέσσερις απουσίες φέτος σε σχέση με το περσινό Final-4 Δεν θέλω να πω κάτι. Οι τραυματισμοί επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Φανταστείτε ο Βέσελι ο οποίος μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο MVP μακράν του πρωταθλήματος δεν θα δεχόταν τόσο εύκολα καλάθια από τον Λάρκιν. Δεν υπήρχε περίπτωση να σκοράρει . Αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όπως είπα χάσαμε το μυαλό μας, χάσαμε το ρυθμό, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση η Εφές και αξίζει 100% να είναι στον τελικό".

Η πρόβλεψη του για τον νικητή του τελικού: «Η Εφές δεν θα βρεθεί ξανά σε τέτοια κατάσταση όπως ήταν με εμάς. Πιστεύω η ΤΣΣΚΑ θα το πάρει το παιχνίδι. Έτσι πιστεύω εγώ παρότι είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ η Εφές».

Για το πως ένιωσε για τον πρώτο του αποκλεισμό σε ημιτελικό: «"Είναι δύσκολο, μου κακοφάνηκε χθες, κυρίως γιατί μου έμεινε η πικρία του ότι μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Δεν λέω ότι θα κερδίσουμε όλους τους ημιτελικούς αλλά δεν ήταν αυτή η εικόνα μας, όπως δείξαμε τους προηγούμενους μήνες".

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ: «Είναι στενάχωρα να περνάει τέτοια κατάσταση το ελληνικό μπάσκετ. Δεν αξίζει τέτοια κατάσταση το ελληνικό μπάσκετ, ιδιαίτερα σε ομάδες που έχουν προσφέρει τόσα πολλά. Από τη δική μου πλευρά δεν μπορώ να κάνω κάτι, έχω φύγει τέσσερα χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέποντας αυτά απ' έξω εγώ στενοχωρούμαι αλλά εγώ συνεχίζω με την ομάδα μου».