EuroLeague Final Four 2019 - Αταμάν: «Έχω παίξει σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και δεν έχω χάσει!»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στον πρώτο του τελικό σε επίπεδο Ευρωλίγκας και έδωσε μία απάντηση που δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχει για την ομάδα του. Η αναφορά σε Μπακς και Αντετοκούνμπο. 

EuroLeague Final Four 2019 - Αταμάν: «Έχω παίξει σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και δεν έχω χάσει!»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του τελικού ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Εργκίν Αταμάν, δήλωσε τα εξής: «Ναι, είναι ο πρώτος μου τελικός σε επίπεδο EuroLeague. Όμως, έχω παίξει σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και δεν έχω χάσει κανέναν! Έχω κερδίσει το EuroCup, το Saporta και το EuroChallenge. Με όλο τον σεβασμό στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν με ενδιαφέρει απλώς να παίξω στον αυριανό τελικό, θέλω να κατακτήσω το τρόπαιο

Υπάρχει πίεση και είναι δεδομένο. Η περσινή χρονιά ήταν ένα σοκ για τον οργανισμό, φέτος όμως κάναμε όλες τις στρατηγικές κινήσεις για να επιστρέψουμε. Φυσικά υπάρχει πίεση, κάθε παιχνίδι μας είναι σαν τελικός. Θέλουμε να κερδίσουμε.

Όλη τη χρονιά προσπαθήσαμε να παίξουμε διασκεδαστικό μπάσκετ και με τη Φενέρ κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και με την ΤΣΣΚΑ το ίδιο και να το απολαύσουμε και να το απολαύσει και ο κόσμος. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη, όπως και η Φενέρ η καλύτερη ομάδα. Είναι σαν τον Πόποβιτς με τους Σπερς! Εμείς φέτος παίζουμε όπως οι Ουόριορς. Αλλά ξέρουμε πως κι η ΤΣΣΚΑ είναι σαν τους Μπακς και ο Κλάιμπερν παίζει όπως ο Αντετοκούνμπο. Έχουμε τη στήριξη της Βιτόιρια γιατί έχουμε 3 παίκτες που έπαιζαν στην Μπασκόνια. Πιστεύω πως και οι οπαδοί της Φενέρ θα μας στηρίξουν.

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με εμάς και την Φενέρ στην Τουρκία. Αλλά όταν σηκώνεται τούρκικη σημαία ψηλά, όλοι είναι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Έχω κάθε σεβασμό για την ΤΣΣΚΑ, το επιτελείο και τους παίκτες μας. Είναι ο πρώτος μας τελικός και θα τον νικήσουμε.

Όσον αφορά τον Βασίλιε Μίτσιτς είπε: «Ο Μίτσιτς κάνει σπουδαία σεζόν. Όταν αρχίσαμε να χτίζουμε την ομάδα, είχε ίδιο ρόλο με τη Ζάλγκιρις. Όταν ήλθε ο Σέιν είχε κάποια προβλήματα και ο Μίτσιτς άρχισε να δουλεύει σκληρά, ταιριάζει στα συστήματά μας, κάθε μέρα βελτιώνεται, παίζει καλά σε άμυνα και επίθεση, μπορεί να παίξει ως 1 και 2, είμαι χαρούμενος για αυτόν, κάνει εξαιρετική χρονιά και μας έχει βοηθήσει να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο».