EuroLeague Final Four 2019 - Ιτούδης: «Μας έδωσε κίνητρο το γεγονός πως κάποιοι αμφέβαλαν για εμάς»

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε στους τελικούς των Final Four. Στάθηκε στο κίνητρο μέσα από την αμφιβολία.

EuroLeague Final Four 2019 - Ιτούδης: «Μας έδωσε κίνητρο το γεγονός πως κάποιοι αμφέβαλαν για εμάς»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του τελικού ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και την Αναντολού Εφές, ο Έλληνας κόουτς της ρωσικής ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης, σχολίασε τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στον τελικό. Έχουμε τεράστιο σεβασμό για όλες τις ομάδες της Euroleague και κυρίως για την Εφές που παίζει ένα τόσο όμορφο μπάσκετ. Το σύστημα είναι διαφορετικό. Είναι μια διαφορετική ψυχολογία, μια διαφορετική προετοιμασία. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το σε ποια κατάσταση είσαι ψυχολογικά. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο. Σίγουρα θα επιμείνουμε σε κάποια σημεία, σεβόμαστε τους αντιπάλους αλλά θέλουμε να δούμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου.

Το 2016 νικήσαμε μία τουρκική ομάδα επομένως έχω 100% κόντρα σε Τούρκους σε τελικό. Δείξαμε ότι είμαστε συνεπείς και το δείξαμε σε όλη τη σεζόν. Υπήρξαν αμφιβολίες για το αν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το ακούγαμε. Αυτό μας έδωσε κίνητρο για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας πως άξια είμαστε εδώ που είμαστε. Εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας, επιμείναμε, οι παίκτες έμειναν ενωμένοι και νικήσαμε. Το συναίσθημα είναι ότι έχουμε φτάσει στο τέλος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και συνεπείς. Έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες και έχουμε την εμπειρία και τη γνώση».

Σχετικά με την πίεση που υπάρχει στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, ανέφερε: «Η πίεση πηγαίνει μαζί με τη δουλειά. Όταν είσαι προπονητής ή παίκτης της ΤΣΣΚΑ δουλεύεις υπό πίεση. Η Μόσχα είναι μια υπέροχη πόλη, η ΤΣΣΚΑ μία εξαιρετική ομάδα και πρέπει να ανταποκρίνεσαι στις υψηλές προσδοκίες. Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μου έχουν υψηλές προσδοκίες, αφιερώνονται σε αυτό τον στόχο αλλιώς δεν θα ήταν στην ΤΣΣΚΑ».