Μπερτομέου: Ολυμπιακός και Euroleague μαζί ακόμα και στην Α2

Τι είπε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και γιατί τονίζει ότι αν ο Ολυμπιακός υποβιβαστεί σε χαμηλότερη κατηγορία δεν θα είναι για αγωνιστικούς λόγους.

Μπερτομέου: Ολυμπιακός και Euroleague μαζί ακόμα και στην Α2

Ο Τζόρντι Μπερτομέου από τη Βιτόρια όπου διεξάγεται το Fianal Four της Euroleague αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ενώ ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του Ολυμπιακού είναι βέβαιη ακόμα και αν υποβιβαστεί στην A2

Αναλυτικά όσα είπε:

“Γενικά, επειδή δεν έχουμε επιρροή στις εθνικές λίγκες, δεν πιστεύω πως τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα θα επηρεάσουν την Ευρωλίγκα. Είναι πολύ δύσκολο για μας να κατανοήσουμε έστω τι συμβαίνει, οπότε φαντάζεστε ότι δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις σε αυτό το ζήτημα. Ελπίζω για το καλό του μπάσκετ να λυθούν τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το μπάσκετ.

Αμφότερες οι ελληνικές ομάδες έχουν καλές προϋποθέσεις για να διακρίνονται στην Ευρωλίγκα. Αυτός ο κανονισμός που λέει πως αν μια ομάδα δεν αγωνίζεται στην εθνική της λίγκα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα, αφορά αμιγώς τον αγωνιστικό ανταγωνισμό και τα κριτήρια. Αν μια ομάδα μας με συμβόλαιο είναι τόσο κακή που δεν παραμείνει στη πρώτη κατηγορία για παράδειγμα, κάτι πρέπει να κάνουμε, γιατί επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα και το προϊόν μας. Η υπόθεση του Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφορετική. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τέτοιος κανονισμός για την υπόθεση του Ολυμπιακού αν καταλήξει εκεί. Γιατί, αν υποβιβαστεί σε χαμηλότερη κατηγορία δεν θα είναι για αγωνιστικούς λόγους. Θα το διαχειριστούμε και θα το προσαρμόσουμε στους κανονισμούς μας”.

Για την Αδριατική Λίγκα και τον Ολυμπιακό; Είναι ένα ζήτημα που αφορά τις δύο πλευρές και όχι την Ευρωλίγκα: Είναι θέμα του Ολυμπιακού και της λίγκας. Δεν θα ανακατευτούμε, είναι κάτι που δεν αφορά την Ευρωλίγκα”..