Σφαιρόπουλος: «Αν χτυπούσαν στην Ελλάδα φυσιοθεραπευτή, θα παίρναμε το ματς με σκορ 20-0»

Σε συνθήκες... ζούγκλας πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Μακάμπι και τη Χάποελ Τελ Αβίβ, καθώς χτυπήθηκε φυσιοθεραπευτής της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Σφαιρόπουλος: «Αν χτυπούσαν στην Ελλάδα φυσιοθεραπευτή, θα παίρναμε το ματς με σκορ 20-0»

Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Χάποελ, πραγματοποιήθηκαν επεισόδια. Το ματς διεξήχθη σε συνθήκες... ζούγκλας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί άνθρωπος του τιμ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Έλληνας διαιτητής πήρε θέση για το θέμα, λέγοντας τα εξής: «Όταν πας να δώσεις ένα παιχνίδι, οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Θα πρέπει να αφήνουμε τους παίκτες να αγωνίζονται και να τους προστατεύουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το ματς. Αλλά, κάτι τέτοιο δεν έγινε στο παιχνίδι με τη Χάποελ. Εάν πας να παίξεις κάπου και σκέφτεσαι ότι θα σε προκαλέσουν, θα σε φτύσουν και θα σε χτυπήσουν οι οπαδοί, τότε δεν μπορείς να μιλάς για αθλητισμό και μπάσκετ.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, εάν γινόταν αυτό στον φυσιοθεραπευτή της ομάδας, τότε οι διαιτητές θα είχαν σταματήσει το παιχνίδι, θα είχαν στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια και το ματς θα κατακυρωνόταν υπέρ των φιλοξενούμενων με σκορ 0-20. Δεν μπορείς να χτυπάς κάποιον και αν τραυματιστεί άνθρωπος της ομάδας, τότε το ματς διακόπτεται αμέσως».

Ακολούθως, πρόσθεσε για το αν έπρεπε να αποχωρήσει η Μακάμπι από το παιχνίδι: «Δεν μπορώ να προτείνω εγώ κάτι στη Μακάμπι, η ομάδα αποφασίζει για μένα και για όλους μας. Μπορεί να μιλήσουμε όλοι μαζί, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στην ιδιοκτησία και εμείς θα την στηρίξουμε. Είμαστε μία οικογένεια και είμαστε όλοι μαζί»