Φάιναλ Φορ της Euroleague: Γιατί αυτοί και όχι εμείς

O Kώστας Χαλέμος αναφέρει τέσσερις λόγους που η Φενέρμπαχτσε, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ ενώ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έμειναν «στα κρύα του λουτρού»

Φάιναλ Φορ της Euroleague: Γιατί αυτοί και όχι εμείς

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης που πέρασε πρώτη-πρώτη, τη Φενέρμπαχτσε που ακολούθησε και η ΤΣΣΚΑ πήρε χτες το (τρίτο) εισιτήριο για το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Να πεις ότι δεν το περιμέναμε, θα ήταν ψέμα. Ακόμη κι όταν η τουρκική και η ρωσική ομάδα δέχθηκαν μπρέικ από τις Ζαλγκίρις και Μπασκόνια αντίστοιχα, νομίζω ουδείς αμφέβαλε ότι στο τέλος αυτές θα πάνε στο τελικό ραντεβού της Βιτόρια.

Το πράγμα φαινόταν από την κανονική περίοδο στην οποία οι τρεις ομάδες ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες στο γάλα. Τόση ήταν η διαφορά τους από τις υπόλοιπες ομάδες και δη από τις ελληνικές, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που ξεκίνησαν με όνειρα τα οποία στη διάρκεια της σεζόν και ιδιαίτερα στο τέλος, μετατράπηκαν σε εφιάλτες…

Και για όσους αναρωτιούνται γιατί αυτοί και όχι εμείς, ιδού τέσσερις σοβαροί λόγοι που έστειλαν αυτούς στο φάιναλ-φορ και άφησαν εμάς στα κρύα του λουτρού.

1. Και η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. Η τουρκική ομάδα έχει μάλιστα τον κορυφαίο στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος ευρωπαίος κόουτς και ο Δημήτρης Ιτούδης ο καλύτερος μαθητής του. Διόλου τυχαίο ότι με το φετινό μετράει πέντε στα πέντε φάιναλ φορ ως πρώτος προπονητής ενώ έχει και έναν τίτλο στο παλμαρέ του. Ο Πάμπλο Λάσο, μπορεί να είναι… αντιτουριστικός αλλά έχει κι αυτός τις δικές του περγαμηνές σε Ισπανία (3 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα) και Ευρώπη (Ευρωλίγκα 2015)

2. Και η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ΚΟΡΜΟ. Παίκτες δηλαδή που παίζουν χρόνια μαζί, ξέρει ο ένας το παιχνίδι (και τις ιδιοτροπίες του άλλου) και όλοι μαζί γνωρίζουν τα θέλω του προπονητή, που αυτός ο προπονητής είναι ένας και όχι δυο όπως αλλού (πχ Πασκουάλ, Πιτίνο) και το κυριότερο βρίσκεται χρόνια στην ομάδα (9 ο Λάσο, 6 ο Ομπράντοβιτς, 5 ο Ιτούδης).

3. Και η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ-ΓΕΡΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ που κάνουν τα χατίρια των προπονητών τους-ποιον θέλεις να σου φέρω και στον έφερα- ενώ στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο: οι προπονητές κάνουν τα χατίρια των προέδρων και δεν βγάζουν κιχ όταν άλλους παίκτες ζητάνε κι άλλους τους φέρνουν (εννοείται οικονομικότερους).

4. Και η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης έχτισαν τις ομάδες τους με όλα τα υλικά της επιτυχίας: ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ ΚΑΙ ΣΟΥΤΕΡ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ. Τους έψαξαν στην αγορά, τους πλήρωσαν και τους πήραν. Όχι έναν και… λέοντα αλλά και δυο και τρεις, ώστε να υπάρχει βάθος στο ρόστερ και να μην προσεύχεται ο προπονητής μη του λάχει κανείς τραυματισμός και μετά είναι αναγκασμένος να τρέχει…



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110