Euroleague: Τα σενάρια για την κατάταξη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (Αποτελέσματα και βαθμολογίες)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αρμάνι και συνεχίζει να έχει ελπίδες για το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs. Διαβάστε όλα τα σενάρια για τις δύο ελληνικές ομάδες και ποια είναι τα πρώτα ζευγάρια που προέκυψαν από τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής ημέρας της τελευταίας στροφής της Euroleague.

Euroleague: Τα σενάρια για την κατάταξη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (Αποτελέσματα και βαθμολογίες)

Η νίκη του Παναθηναϊκού δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους της ομάδας να ελπίζουν ότι με συνδυασμό αποτελεσμάτων στα ματς που απομένουν για να ολοκληρωθεί η τελευταία αγωνιστική, θα μπορέσουν να μπουν στα playoffs με πλεονέκτημα έδρας.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται όπως προαναφέραμε συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Οι «πράσινοι» μπορούν να τελειώσουν από τρίτοι έως πέμπτοι. Για να τερματίσουν στην τρίτη θέση θα πρέπει ο Ολυμπιακός την Μεγάλη Παρασκευή να ηττηθεί στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις και η Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία από την Μπάμπεργκ. Για να τερματίσουν στην τέταρτη, θα πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Ζαλγκίρις και να χάσει η ρεάλ από την Μπάμπεργκ. Το σενάριο που τον θέλει στην πέμπτη θέση είναι να τελειώσουν με νίκες τις υποχρεώσεις τους και ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης που είναι και το επικρατέστερο.

Ο Ολυμπιακός αν κερδίσει τη Ζαλγκίρις θα είναι οριστικά στην τρίτη θέση και μάλιστα μετά την ήττα της Μπασκόνια στην Ισπανία από την Εφές, ο Ολυμπιακός θα συναντήσει την Ζαλγκίρις και στα playoffs έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Για να τερματίσει τέταρτος ο Ολυμπιακός θα πρέπει να χάσει στο ΣΕΦ από τους Λιθουανούς και να ηττηθεί και η Ρεάλ στη Μαδρίτη από την Μπάμπεργκ. Σε αυτή την περίπτωση οι ερυθρόλευκοι ισοβαθμούν με τον Παναθηναϊκό και έχουν κατά τους τη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια!

Αυτό που είναι σίγουρο πλέον είναι ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν μπορούν να συναντηθούν στα playoffs έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία.

Να σημειωθεί ότι η νίκη της Εφές επί της Μπασκόνια στην Ισπανία (79-81) και η νίκη της ΤΣΣΚΑ επί του Ερυθρού Αστέρα έχουν αναδείξει τα πρώτα ζευγάρια των πλέι οφ.

Η ΤΣΣΚΑ πέφτει πάνω στην Κίμκι έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, ενώ η Φενέρ στην Μπασκόνια επίσης με πλεονέκτημα έδρας.

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας 92-81

Φενέρ - Μάλαγα 91-99 (παρ.)

Αρμάνι - Παναθηναίκός 95-96 (παρ.)

Μπαρτσελόνα - Κίμκι 82-82

Μπασκόνια - Εφές 79-81

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις (06/04)

Bαλένθια - Μακάμπι (06/04)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ (06/04)

Η κατάταξη: